НАСА пренареди зодиите, а Брад Пит вече е свободен. Светът върви наопаки, но ние не сме част от този свят. Живеем в наш си, собствен, където глобяват цял блок столичани за миришещи крака, а детска учителка сяда пияна зад волана. А и на всичкото отгоре й било „готино изпитание“. Ами че то си е готино изпитанието. Да видиш колко ниско можеш да паднеш, особено след харакири с бира, мастика и водка. Оставаше само да се дрогира. Но нека всеки индивид прави каквото пожелае и да носи последствията от това. Стига този индивид да не е бил детска учителка 34 години. Вече всичко е ясно. Затова все по-често залавят пияни шофьори. Най-вероятно са възпитаници на кака Катя. За 34 години е произвела стотици джигити, за които е „готино“ да караш пиян. Едва ли им е чела приказки и едва ли жена на над 50 години за пръв път хваща чашката. Всеки индивид като Катя има право да пие. Лошото е, че всеки индивид е част от общото, а общото ни хич не е качествено. И то заради такива като Катя, които редуват бирата с мастика и я затапват с водка. И за капак катастрофират и налитат на полицаите. Сигурно има причина да пие. Я и тя е отнесла някоя глоба за лоша хигиена, я си има някакви лични ядове, я просто й е било весело. Все пак в четвъртък си беше празник. А ако не се запиеш от обяд на празника или не отидеш в Гърция, все едно не е било празник. Та Катя е празнувала. Не можем да я съдим. Нея ще я съди държавата, защото все пак три промила са си подсъдни. То си е престъпление и към черния дроб, но за това няма закон. Най-голямото престъпление обаче е моралното. Защото именно заради единичното Катя общото ни е такова. А би трябвало учителите да са моралният стожер на обществото. Не знаем какво сме празнували в четвъртък и от какво и кого сме независими. За сметка на това обаче със сигурност знаем, че ракията върви със салата, водката - с кола, а мастиката - с айрян. Ето на това Катя може да научи децата. Предлагам веднага да я реабилитират на поста и да й дават една група, че вече аман от тийнейджъри, които предпочитат да се дрогират с амфетамини, вместо да се напият с бира. Катя и себеподобните й ще ги вкарат в правия път. По-малкият дявол е за предпочитане. По-добре да жулят бира от пластмасови бутилки в междучасието, вместо да се гъзят на тоалетните чинии и да шмъркат наркотици. Тогава общото може да стане една идея по-малко лошо. Но за целта трябва да променим и единичното. Трябва във всяка детска градина и във всяко училище да има по една Катя. Тя може да не е добър пример, но ще е добро предупреждение. Поне да не стават като нея. Тогава общото може и да се научи да си прибира миризливите „влечки“, с които си изхвърля боклука пред блока, да не смесва бирата с мастика и най вече да не кара пияно.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Истерията около един първолак

Да си първокласник – то не е шега! Да си родител на първокласник пък си е истинско финансово изпитание. Минимум 450 лева струва на едно семейство закупуването на всичко необходимо за бъдещото първолаче. Като се има предвид, че детските надбавки за едно дете са 40 лева, излиза, че цяла година мама не трябва да ги пипа и да ги къта за първия учебен ден.

Дигитални консули – да, ама надали

Трябва да е тренди, да не го е направил никой още масово и да прави добро впечатление на хората. Това е рецептата за успех за всеки начинаещ специалист по „връзки с обществеността“, давана от известни и не толкова свестни експерти по темата. Така звучи и идеята българите по света да се свързват с нашите консулски служители, ако изпаднат в беда чрез мобилните си телефони.

Възход и падение на българския джендър

Решение № 13 по дело 3/2018 на Конституционния съд на Република България от 27 юли 2018 година ще заеме специално място в историята на страната, а вероятно и в историята на Европа и света. С него по аргументиран и категоричен начин беше посочено, че т.нар. „Истанбулска конвенция” (по-нататък само „Конвенцията”) противоречи на духа и буквата на българската Конституция. Този документ, прочие, носи претенциозното наименование „Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие”.