Снимки

Заченатата в столичен мол партия „Да, България“ вдигна коалиционен брак по сметка. Страховито е до какво може да доведе кръвосмешението в случая. Корените и на единия, и на другия род са червени.

 

 

23 октомври, понеделник

Девиз на деня: Сватба има, сватба няма

 

 

Щом се обичат младите, да се вземат. Родителите на „Да, България“ и на „Нова република“ благословиха брака, нищо, че са роднини. В спалнята ще е навалица, защото да консумират женитбата, се готвят още няколко сродни формации. Сватбарите разляха чашите, тропнаха ситно хорце, спестиха си частта с развяването на чаршафа, защото булката май не е чиста, а и не се знае всъщност кой кой е. Като се знае нивото на „АРГО“-навтите, много скоро всеки ще започне да дърпа чергата към себе си и ще се тръгне на разтурия. Който пил – пил, който ял – ял. Кака се ожени. За другото младоженците да не ги мислим.

 

Три политически двойки - женени от 30 години, женени от 5 години и младоженци - искат да станат членове на драгалевска секта. Пасторът им казва:

- За да станете членове на Сектата на костовистите от седмия ден, трябва да издържите 2 седмици без да правите с*кс. Така ще знаем, че вашата вяра е по-силна от животинските ви инстинкти.

След 2 седмици идват трите двойки и пасторът ги разпитва. Старата двойка:

- Ма абсолютно никакъв проблем нямаше.

Пита женените от 5 години:

- Ами първата седмица беше добре, но на втората с жена ми спахме поотделно, та да не се изкушаваме.

Пита и младоженците, мъжът отговаря:

- Ами, не можахме да издържим.

- Поддадохте се на изкушението?

- Да, отче, съжалявам. Преди няколко дни жена ми се опитваше да стигне една консерва с царевица на най-горния рафт, изтърва я и се наведе да я вземе. Като я видях и... не се сдържах.

- Съжалявам да го чуя, синко. За съжаление, вече не сте добре дошли в нашата църква.

- Няма ядове, ние вече и в супермаркета не сме добре дошли...

 

Кръстоносният поход през уикенда роди някоя и друга новина, гарнирана със снимка. Масовите кръщавки не само избиват на кич, но и са подигравка с вярата. Щом има желаещи за такива прояви, скоро може да очакваме и родния еквивалент на сватбите на Муун. Наздраве за кръстниците, които не познават кръщелниците си и едва ли пак ще ги чуят и видят. Важното е, че родителите са боднали по една снимка с тях в семейния албум. Пък след време ще обясняват на децата си, че кръстницата им е била водеща на детско предаване или раздаваща се певачка със силиконови прелести.

 

24 октомври, вторник

Девиз на деня: Не завиждай на рогата на ближния!

 

 

 

 

Ревността бетонирала връзките и ги правела вечни. Така поне твърдят учени от Калифорнийския университет в САЩ. Засега опитите са с маймуни, но има логика за обобщенията им. Не са малко хората, които правят половинките си на маймуни от едната ревност.

 

Интервю за работа в мобилен оператор:

- Баща ви ревнив ли е?

- Да, ама това каква връзка има с работата?

- Пряка – ако знаете колко хора ще имат сексуални щения към майка ви...

 

Всяко трето гише у нас пускало кепенци по-рано. Това показва проверка на инспекторатите към изпълнителната власт. Това да им беше кусура на чиновниците, които масово ни прее*ават с мудните си действия.

 

Неписано правило: Ако някой чиновник ви иска прекалено много документи, сложете отгоре на купчината небрежно „Разрешително за притежаване на огнестрелно оръжие“. Няма начин да не забележите оживлението в погледа на чиновника.

 

 

25 октомври, сряда

Девиз на деня: За какво служи показалецът

 

Ново двайсет – след новината, че големите крака издавали хората, склонни към изневери, сега ни сюрпризират и с подобна вест за ръцете. Индивидите и от двата пола с по-къс показалец в сравнение с безименния пръст били податливи на извънбрачни забежки.

 

Голям Манго вика Малък Манго и му казва:

- Слушай ме сега, сине, и помни. Ще ти обясня за какво служат петте пръста на ръката. Виждаш ли го този (показва палеца)?

- Виждам, тате.

- Този е за хвърляне на зарове, за броене на карти. А този виждаш ли го (показва показалеца)?

- Видя го, тате.

- Този е като те вкарат в полицията да викаш, не бех аз - ей онзи беше... А тоя виждаш ли го (показва безименния)?

- Виждам, тате.

- Тоз е много важно пръст, тати. С него може да оправиш вратовръзката на шефа, да му изтупаш ревера... А този (показва кутрето), той пък е много удобен да си бъркаш в ухото с него, в носа и...

- Тате, тате, абе тоя средния що го пропусна, бе?

- Малък си още. Като пораснеш, тогава ще ти кажа...

Минават години, Малък Манго става Голям Манго, жени се. След първата брачна нощ отива при баща си:

- Аре бе, тате, кажи вече за к'во е средният пръст?

- Е, сега вече мога да ти кажа. Ти снощи с жената прави ли туй-онуй?

- Правих.

- Колко пъти?

- Ми, три пъти...

- А, ако беше поискала 5?

- Е, тати, млад съм още, ще се справя..

- А, ако беше поискала 7?

- Трудно, тати, ама щях да се пробвам...

- А ако беше поискала 10?

- Стига бе, тати, ти мене за какъв ме взимаш?

- Е, точно затова е този пръст, сине - да я чукаш по главата и да викаш "Ти луда ли си, ма..."

 

Мрежичка за стимулиране на мозъка водела до краткотрайно поумняване. Разработката носи сложното име „Директна електрическа транскраниална стимулация“ и ще бъде пусната в употреба през 2022 година в американската армия. Както върви, българска армия дотогава може и да няма. Но пък полицаи у нас – бол. Забелязваме колко многочислени са, когато започнат да рипат по площадите за всичките си привилегии. Само мрежичките им липсват.

 

26 октомври, четвъртък

Девиз на деня: И сега какво, ще се глобяваме ли?

 

 

Не ни стигаха фалшивите мейли на НАП, ами и фалшиво МВР се пръкна. Няма страшно, ако не палувате в сайтовете за възрастни. Ако плакнете очи на монитора обаче, глобата ви е в кърпа вързана. Хакерският текст, с който ви уведомяват, че подлежите на санкция, ще долети много скоро при вас. На принципа „Гузен негонен бяга“, в такива случаи повечето мъже плащат, без да мислят. Поне не и с правилната глава. Какво са 40 лв. глоба пред алтернативата жената да разбере какви ги вършат в нощните часове на домашния компютър.

 

Мними хакери „образували“ досъдебно производство за гледане на филми с непозволено съдържание на човек, който дърпал порно филми. Пращат му известие, че подлежи на глоба. Провинилият се връща мейл със следното съдържание: „Признавам се за виновен, но беше еднократно и съжалявам за стореното. Снощи си пуснах да гледам порно филм. Заинтригува ме сюжетът: учителка по математика и ученик. Филмът започна с конфликт: учителката се караше на ученика, че не може да се научи да решава уравнения. Замислих се. За какви уравнения иде реч? В училище се изучават линейни и квадратни уравнения, но за такива актьорът беше прекалено възрастен. Може би той не може да решава кубични уравнения? Или произволни уравнения от трета и четвърта степен, които се решават по формулата на Кардано? Не знаех отговора. А може би иде реч за решаването на радикали в уравнения от произволна степен по пътя на построението от групата на Галуа? Но това ми изглеждаше прекалено прекрасно, за да е истина. Преди всичко, предположих най-вероятния изход, уравнение с параметри от встъпителния курс по математика в някой забутан ВУЗ. Но действието продължаваше. На дъската актрисата написа няколко линейни уравнения. ЛИНЕЙНИ?! Уравнения от първа степен, които се решават в пети или шести клас. Обзе ме отвращение от фалша на случващото се. Дълбоко разочарован изключих филма.“

 

27 октомври, петък

Девиз на деня: Летяла една мисъл, летяла...

 

 

Цитат на седмицата, който се лангърка в протестърските профили и сайтове. „Свободният човек е основна цел и средство на политическата ни заявка. Основен инструмент за тази свобода е установяването на диктатура на закона и правилата“. Полетът на тази мисъл е на Христо Иванов. Той и привържениците му обичат да говорят за пропаганда. Е ли това пропаганда или не е? За едни не чак толкова умни и красиви приятели питам.

Една патка мислила, мислила. И от мислене се озовала в тенджерата. Една мисъл летяла, летяла. И взела, че се озовала в сайта на Ивет Добромирова.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.