Снимки
По данни на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) досега е приключила обработката на 2889 заявления за подпомагане от общо 3165 приети по отношение на прилагането на подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства", която е с най-голям интерес от страна на българските фермери, съобщиха от фонда.
Справката на ДФЗ сочи още, че са подготвени 518 заповеди за одобрение в 100% от бюджета по приема, като към момента са изготвени 499 договори. Общо 52-ма кандидати са оттеглили документите си. Отказани са 55 заявления, попадащи в 100% от бюджета по приема. Спрените от обработка заявления, попадащи в 100% от бюджета, са 5. Общо изготвените заповеди за отказ на заявления извън 130% бюджет, оценени под 53 точки, са 2259.
За 251 заявления, оценени в диапазона от 55 до 53 точки се очаква да бъде извършено сключване на договори "под условие" над бюджета на стойност над 72 млн. евро, съобразно Заповед на министъра на земеделието, храните и горите, при условията на чл. 35, а от Наредба нр. 9 от 21 март 2015 г. за прилагане на подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделски стопанства" от мярка 4 "Инвестиции в материални активи" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година.
За останалите 25 заявления за подпомагане, които са в процес на разглеждане, се очаква обработката да приключи в най-кратки срокове.
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Завършени са половината от ремонтите на 2 виадукта на АМ „Хемус“

Завършен е половината от ремонта на 2 виадукта на АМ „Хемус“. Изпълнен около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“, съобщиха от Агенция „пътна инфраструктура” (АПИ). Подобен е напредъкът и на работата по виадукта при 33-ти км, който е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“.

Европа бие САЩ по китайски инвестиции

От януари до юни 2018 г. китайски компании са направили рекордните 22 млрд. долара инвестиции в Европа, докато тези в САЩ са спаднали от 24 на 2,5 милиарда на годишна база.