Снимки

Airspace Experience Technologies (AirSpaceX) предостави предварителен поглед на визията си за бъдещето на въздушните таксита, която ще представи официално на тазгодишното Северноамериканско международно автомобилно изложение (NAIAS) в Детройт. Компанията разкри умален модел на вертикално излитащия и кацащ (VTOL) самолет. Носещото името Mobi-One, автономно електрическо въздухоплавателно средство с завъртащи се криле е проектирано да пренася както пътници, така и товари със скорост до 400 км / ч.


Според AirSpaceX, $ 300 милиарда разходи за гориво и производителност годишно се губят в задръствания и други забавяния само в Съединените щати. Освен това, градските шофьори прекарват 42 часа в задръстване всяка година, изхвърляйки в атмосферата 17 милиарда кг. въглеродни емисии.

Проектиран и изграден от Detroit Aircraft Corporation (DAC), чиято дъщерна компания е AirSpaceX, Mobi-One е насочен към пътниците пътуващи от точка до точка като чиста и тиха алтернатива на автомобилния транспорт.


Mobi-One използва четири електрически мотора, монтирани на крилете, които според производителя правят въздухоплавателното средство по-тихо от вертолет. Проектиран да превозва от двама до четирима пътници или полезен товар над 200 кг при скорост от 241 км / ч, Mobi-One разполага с обсег от104 километра.

Освен подпомагащата / автономна авионика за полет, самолета също разполага с високоскоростна връзка с интернет, V2X избягване на сблъсъци и съобщения за безопасност. Освен за превоз на пътници и товари, самолета може да се използва и за евакуация на пострадали, тактическо разузнаване, наблюдение и разузнаване (ISR) и проучващи полети.


Mobi-One е разработен в сътрудничество с Camilo Pardo, който е главният дизайнер на Ford GT през 2005 и 2006 година. Завършването на инженерните пакети на въздухоплавателното средство все още е основна цел, но надеждата е, че скоро ще бъде налична пълноразмерна версия на въздухоплавателното средство за сертификация Федералната Авиационна Администрация (FAA) на САЩ.

„Нашата цел е да разположим 2500 самолета в 50-те най-големи града на САЩ до 2026 г., насочени към съществуващата инфраструктура за начало”, казва JP Yorro, главен търговски директор в AirSpaceX.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.