Доживотен затвор за гей изнасилвача Ерол Мюмюн

Доживотен затвор за гей изнасилвача Ерол Мюмюн

Доживотна присъда получи хасковския гей изнасилвач Ерол Мюмюн, съобщиха от Апелативния съд в Пловдив. Първоначалният режим на излежаване ще бъде специален.

Мюмюн бе признат за виновен, че на 2 март 2013г. край харманлийското село Върбово е изнасилил Калин Димитров, като е употребил за това сила. Убийството на Калин е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост. Съдът потвърди подсъдимия да плати на майката на жертвата си Денка Димитрова от Харманли 70 000 лева кръвнина.

Убиецът Ерол Мюмюн имал българско и турско гражданство. Той бил женен, а семейството му живеело в хасковското село Надежден. Мюмюн често напускал страната и живеел в Турция с друга жена, от която също имал дете. По делото било установено, че той често употребявал наркотици, към които бил пристрастен и убития Калин Димитров. Именно Мюмюн бил дилърът на жертвата си и затова двамата били приятели. На 1 март 2013г. те били заедно, употребявали дрога и алкохол.

На сутринта на следващия ден бабата на Калин – Калинка Димитрова влязла в стаята на внука си, с когото живеела и заварила там и жертвата, и убиеца. По-късно двамата тръгнали с колата на Мюмюн към село Иваново. Отишлив околностите на село Върбово, близо до язовира и там слезли от автомобила.

За развилите се събития от този момент нататък липсват преки доказателства. Подсъдимият давал неправдоподобни обяснения и твърди, че пострадалият сам се е наранил, но не отрича, че през целия ден е бил заедно с пострадалия и нараняванията на пострадалия са станали по това време, през което те са били само двамата и са се намирали в околностите на с. Върбово, близо до язовира.

От анализа на обективните данни, свързани с причинените на пострадалия увреждания, с мястото на извършване на престъпленията и заключенията на назначените и изслушани по делото експертизи, категорично се подкрепя тезата на обвинението, че подсъдимият насилствено е извършил блудствени действия с пострадалия и че му е нанесъл жесток побой. Вследствие на побоя пострадалият е изпаднал в травматичен шок и безпомощно състояние. Подсъдимият пренесъл пострадалия до водата и потопил тялото му в студената вода, като смятал, че охлаждането ще помогне на Калин да се съвземе от нанесения му тежък побой. Виждайки, че той не дава признаци на живот и че положението е изключително тежко, подсъдимият решил да търси помощ.

От свидетелските показания е установено, че подсъдимият правил опити да окаже помощ на пострадалия, но заедно с това е установено, че пострадалият е бил безжизнен и не давал признаци на живот. Тези действия по „оказана помощ“ продължили от ранния следобед на 02. 03. 2013 г. до 05:30 ч. сутринта на следващия ден, когато Мюмюн откарал тялото на пострадалия в Бърза помощ в Харманли, където лекарите констатирали смъртта на пострадалия.

Установено е по несъмнен начин, че през цялото това време подсъдимият е извършвал с тялото на пострадалия действия, които по-скоро са влошавали неговото положение, въпреки че пострадалият е имал видими и тежки увреждания и не е давал признаци на живот. Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред ВКС. 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.