Снимки

Комисия към Община Дупница влиза на проверка в Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи „Надежда“ в Дупница. Само преди ден постъпи писмо в администрацията от бившата директорката на ЦНСП „Надежда“ Радка Крумова, в което тя твърди, че настанените там стоят заключени и в постоянен ужас. По нейни думи, децата от социалното заведение били принуждавани да спят, колкото се може повече, дори и чрез медикаменти, не им се позволявали други контакти с хора, освен с персонала, нямали достъп до телевизия, интернет и др. „С вх.номер 94-Р-437 от 19.09.2016 година е постъпило в деловодството на Община Дупница писмо от г-жа Крумова. В по-голямата си част от писмото се касае за междуличностни отношения между Крумова и изпълняващата длъжността Управител на ЦНСТ „Надежда“ г-жа Красимира Александрова, по които Община Дупница не е и няма да бъде страна“, заявиха от общинската администрация в Дупница.

Центърът и настанените деца и младежи са обект на постоянно наблюдение и проверки и от отдел „Закрила на детето“ към Дирекция „Социално подпомагане“-Дупница.

Независимо от всичко, с резолюция от Крум Милев - зам.кмет по социалните дейности на Община Дупница, е разпоредено извършване на нова проверка чрез сформиране на комисия и последващ отговор на подателя след приключване работата.

„Вече е сформирана такава комисия, която предприе необходимите действия по извършване на нова проверка в ЦНСТ „Надежда“ още от днес. След като комисията приключи своята работа, в зависимост от направените констатации и резултати, Община Дупница ще предприеме последващи действия по сезиране на съответните институции и органи“, коментираха още от кметската администрация.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

55 289 седмокласници писаха за хайдути и магаре (ОТГОВОРИТЕ)

55 289 седмокласници трябваше да се справят със задачата да напипат подробен преразказ от името на неутрален разказвач из текста „Седем хайдути и едно магаре“ на Бранислав Нушич. Резултатите трябва да станат известни до 6 юни.