Снимки

НАП и МВР удариха над 30 автокъщи в Дупница рано сутринта. В хода на проверката са фирми, които предлагат автомобили на борсите край Дупница. В акцията участват служители на икономическа и криминална полиция, експерти по разпознаване на манипулации върху рамите на автомобили. Съдействие оказват и автопатрули на вътрешното министерство. Задачата на съвместните екипи е установяване на произхода на средствата за закупуване на автомобилите, цените и отчитането на приходите, както и данни за престъпления, свързани с търговията с превозни средства.

Инспекторите на НАП вече са осъществили предварителна проверка на повечето търговски дружества, които продават автомобили в Дупница. При констатирани отклонения от данъчния режим ще се извършват ревизии.
Сред най-често срещаните схеми за избягване на облагане е фиктивното сключване на договори между купувача /физическо лице/ и собственика на автомобила в чужбина. По този начин посредникът при продажбата не декларира приходи и не плаща нищо.

Друга практика е да се посочват силно занижени стойности на продажбата, нямащи нищо общо с пазарните цени. Често срещана е схемата на масова покупка на бракувани автомобили в чужбина от застрахователни дружества, които в последствие се ремонтират и продават в България. Съвместните проверки продължават.

За никой не е тайна, че почти във всяко семейство в Дупница има по един родственик в Италия. От там постоянно се пращат автомобили, а бизнесът с продажба на коли издържа десетки семейства в града на барикадите. Не случайно в Италия има и цял създаден квартал, наречен Дупница, коментираха местни жители.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Здравната ДАНС с нов шеф

След като прокуратурата започна разследване на корупционни практики и образува наказателно производство за престъпление по служба в Изпълнителната агенция „Медицински одит”, популярната като здравната ДАНС се оказа с нов шеф.

ДС пак впрегна агент Хранова

Ченгета и протестъри устройват нов водевил под формата на протест в София. Слугите на Българския Мадоф Цветан Василев ще се опитат с всички сили да стегнат редиците пред Министерски съвет в понеделник. В основата на активното мероприятие е личното НПО на банкера беглец "Ние, гражданите", което се ръководи от ченгето от ДС с псевдоним Ана Хранова Вера Ахундова.

Студентските общежития стават хотели

Между 14 и 18 лв. трябва да подготвят желаещите да пренощуват на общежитие в Студентски град, като сумата варира спрямо блока, в който са решили да се настанят. Ако гостите желаят да си гарантират, че ще бъдат сами в стаите, те трябва да платят всяко едно от леглата, намиращи се в помещението. Така те трябва да заплатят съответно между 28 и 36 лв. за двойна стая и от 42 до 54 лв. за тройна.