Снимки

В Страстната седмица кипят бурни страсти. Докато си чешем езиците и се разприятеляваме по партийна линия, от КЕВР ни поляха със студен душ. Основателно или не, щом са си наумили за поскъпването, монополистите все ще извадят аргументите, които им отърват. Щом протестите не ги плашат, какво ли? Уседналост или улегналост – чудесен повод за референдум, освен ако не искаме да си говорим ей така, по принцип. И да обобщаваме с наплюнчен пръст, насочен по посока на вятъра. Някои соросоидни израстъци са спецове в този вид „прогнози и анализи”.

 

 

10 април, понеделник

Девиз на деня: На крив Радан олигархията му пречи

 

 

Велики понеделник – начало на Страстната седмица. Днес стартира голямото великденско почистване. Някои го възприемат буквално като разчистване – на приятелската листа във Фейсбук. Всички инакомислещи трябва да се изметат, да останат само единомишлениците. Добро начало на края. Дали всички жаби в блатото мислят еднакво?

 

Ден след Цветница кръвожадни вегани отново атакуват марулите, без да се съобразяват с техните чувства. Истината за тези растения е, че без ракийка трудно се преглъщат. Въпросът на деня към веганите е не изпитват ли угризения, когато разфасоват без всякаква милост краставици, марули и репички? Ще го оставим да тежи на тяхната съвест.

 

Някои гадаят на октоподи, други на слонове, а оракулът Радан си е самодостатъчен. Не може да му се отрече, че е голям майстор на интерпретациите. Измисля си тема, поставя я на дневен ред и си я коментира. Дава и прогнозни резултати. Понеделнишки на Радан му е докривяла олигархията. Ама коя олигархия? Розовобузата ли? Прав е. Там където кръгът „Капитал” сее интриги нищо не никне.

 

 

11 април, вторник

Девиз на деня: Тече, всичко тече…

 

 

Велики вторник -ден за поучения и нравствени наставления. Някои не можеш ги спря като започнат да поучават и раздават „морал” на килограм.

 

Върховната административна прокуратура (ВАП) протестира решението на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) за по-високите сметки. От КЕВР се правят на умрели лисици. Колкото и да ги подритват, те мижат хитро и си гонят своите интереси. Закономерност: интересите на КЕВР никога не съвпадат с тези на хората, които им плащат заплатите.

 

Яркооцветени слонове в Тайланд поляха обилно местните жители и туристите с вода за началото на традиционния фестивал Сонгкран, който бележи началото на новата слънчева година. В разгара на празника обливането става масово и се превръща в истински „воден парад”. Дали да не пробваме да полеем „специалистите” от КЕВР със студена вода? Може пък тогава слънцето да изгрее и на нашата улица, а не само на тяхната.

 

Кампания на Столична община и Общинско предприятие „Екоравновесие“: „Разходи куче”. До две седмици ще бъде обособен кът в София Ринг Мол с песове от приюта в село Горни Богров. Всеки желаещ ще може да вземе куче оттам и да го разходи по очертан маршрут. Така щели да стимулират осиновяванията от приюта и да привлекат доброволци. Междувременно стартира и кампания за безплатна кастрация, регистрация, обезпаразитяване, ваксиниране и поставяне на микрочип на дворните кучета. Потърпевшите ще бъдат освободени от годишна такса.

 

Ротвайлер, доберман и дог си стоят в чакалнята на „Екоравновесие”. Ротвайлерът споделя:

- Ох, пичове, загазих я. Стопанинът ме остави да пазя пред гаража. Мина една готина кучка оттам, аз по нея. Като се върнах, вратата отворена, колата я няма. Та сега „клъц” – отиде ми мъжкото достойнство, ще ме кастрират да не правя повече така.

Доберманът поклаща глава с разбиране:

- И аз съм на същия хал. Оставиха ме да пазя къщата, аз като се улисах по една засукана кучка, тръгнах подире й. Връщам се, къщата ограбена до шушка. И сега – „клъц”, да не правя вече така.

Догът:

- Мда, лоша работа. А аз си лежа на дивана и зяпам в тавана. По едно време стопанката, голяма кучка между другото, излиза от банята по един къс халат. Изпусна си гребена на земята, наведе се да го вземе и аз…

- Чакай, чакай, ясна е работата. И сега „клъц” – кастрация – обаждат се в един глас другите двама.

- Да бе да, вие сте „клъц”. Мен са ме довели да ми режат ноктите.

 

Немски съд забранил връщането на бежанци у нас поради „нечовешките условия за търсещите убежище” в България. Сега ако предприемат и кампания за разходки на „търсещи убежище” българи в някой немски мол, ще стане голяма навалица.

 

Една златна плеймейтка тръгнала да си рекламира плочките на корема. Чудо голямо! Сензация ще е ако си демонстрира гънките в черепната кутия. Другото всички го виждат.

 

 

12 април, сряда

Девиз на деня: Тамагочито е бременно

 

Велика сряда – ден за строг пост, в който Църквата припомня за предателството на Юда. Посвещава се на всички спонсорирани отвън комитети и организацийки, готови да продадат съвестта си за 30 сребърника.

 

20-годишен юбилей от излизането на оригиналната версия „Тамагочи”. Отбелязва се с нова джаджа, в която може да се отглежда един от шест персонажа, съобщава Mashable. Обновеното „Тамагочи” струва 1500 йени (около 14 долара). Внимание: да се пази от женски очи!

 

Жената се провиква:

- Мъжо, мъжо, тамагочито ти е бременно!

- Ти луда ли си, ма? Какво е това бременно тамагочи?

- Ми ела да видиш, на екрана пише „Бременна съм!”.

- Абе ей, колко пъти да ти казвам да не ми пипаш пейджъра!

 

Разговор между приятели:

- Моето тамагочи вчера ме изигра жестоко.

- Как бе?

- Ами, не съм го чул как пищи и не съм натиснал навреме копчето.

- И к’во?

- Какво, какво!? Изака ми се в джоба, гадинката!

 

 

13 април, четвъртък

Девиз на деня: Ти снима ли си яйцата?

 

 

 

Велики четвъртък – ден за пречистване. Някои хора ще пропуснат частта със смирението. В името на грантовете те трябва да са непримирими. Всъщност са досадни и непоносими, но това е проблем, който се решава радикално с дистанционното. Други ентусиасти още при изгрев слънце ще побързат да си наснимат яйцата, защото без Фейсбук доказателства Великденът никакъв го няма. Само полека със снимките. Тези яйца да не се бъркат с онези, че после се налагат доста обяснения.

 

Правило на бившите комсомолски активисти и настоящи демократи: първото яйце задължително трябва да е синьо, а не червено. С него се натриват (изтриват) всички номеклатурни спомени и активи.

 

Новите цензори продължават да се пенят около т.нар. доклад „Антидемократичната пропаганда”. Хем си го пишат, хем после си го четат на глас и се радват. Всъщност докладът е точно толкова издържан, колкото и оня списък с „Комисарите на подмяната”. Плащат им, за да търсят „врагове на народа”. Уж са антикомунисти, пък то – върли комунисти. Активното мероприятие си има цена: 456 060 лева.

 

Протестна активистка, от ония дето мереха площадите, се разхожда по улицата. Минава покрай зоомагазин и чува папагалът в клетката да подвиква:

- Ей чшъ, госпожа ли си господин ли си - не знам, ама много си грозна.

Протестърката първоначално се сепва, но се присеща, че едва ли става дума за нея, защото тя е умна и красива, нали затова я показват редовно по телевизията. Вади огледалцето, уверява се, че е първа убавица и си продължава по пътя. На следващия ден – пак същото:

- Алоу, на теб ти говоря – много си грозна ма, много!

Това се повтаря цялата Страстна седмица. Активистката много се ядосала, нахлула в магазина и поискала разговор със собственика на магазина. Заплашила, че няма да си тръгне оттам, докато не го повикат. Пристига той и тя го подхваща от вратата:

- Кой ти плаща да подучваш папагала си да ми говори така? Това е кремълска пропаганда, това е антидемократично. Ти знаеш ли коя съм аз? Парцал с парцал, боклук с боклук, знаеш ли колко си жалък, ще те съдя до дупка…” След половин час излияния собственикът успява да вземе думата и изстрелва на един път:

- Много съжалявам за неудобството, ще си поговоря с Роко и това повече няма да се повтаря.

На следващия ден умната и красивата минава отново оттам, за да се увери, че са си взели бележка от тирадата й. Папагалът подхваща:

- Алоу, госпожа….

Тя го поглежда свирепо, готова да го разкъса:

- Какво, кажи де, какво?

- А, нищо. Ти си знаеш!

 

14 април, петък

Девиз на деня: Право на избор за всички, които го пожелаят

 

 

Разпети петък –строг пост и молитва. Повечето софиянци уседнаха по родните си села, където постят усилено с домашна ракия и мръвки. Тези, които са пропуснали да си вапцат яйцата, имат последен шанс да го направят в събота.

 

В магазина:

- Добър ден, искам пет яйца. Ама аз да си ги избера.

- Как така ще ги избираш?

- Ей така, живеем в демокрация. Искам да си ги избера както на изборите.

- Така кажи бе, човек. Ето ти пет яйца, избирай!

 

В петък не се работи, но не е зле лека-полека да започнем да се подготвяме за Великден. Да махнем гирляндите, да изхвърлим елхата…

 

- Какво правят мутрите на Великден?

- Боядисват си мерцедесите в различни цветове и се чукат!

 

 

 
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето. 

Кръводаряване, не само при нужда

У нас не веднъж проблемът с кръводаряването излиза на дневен ред. Обикновено обаче се сещаме за това, когато стане дума за наш близък, който има нужда от това. Или пък самите ние. Много хора обаче се притесняват заради инфекции и различни зарази. Затова сега кръвта у нас ще бъде изследвана по иновативен и изключително точен метод. Той е от т.нар. NAT технологии и ще замени проверяването й за зарази по стария серологичен начин (виж стр. 6).