Снимки

Honda публично представи своята цел да ускори усилията си за създаването на самоуправляващ се автомобила с автономия на ниво 4 до 2025 година. Това би означавало, че автомобилите на компанията ще се справят с всички задачи на управлението без човешка намеса и според Honda това ще бъде голяма стъпка допринасяща за пътища без злополуки в бъдеще.


Honda вече обяви плановете си да въведе автономия от ниво 3 до 2020 г., което означава високо автоматизирано шофиране по магистралата. Новата цел стига още по-далеч и е знак за това колко бързо тези технологии и цялата индустрията се развиват.

Идея за нивата на автономия за пръв път се появи през 2014 г. в доклад на Международното дружество на автомобилните инженери (SAE). Чрез категоризирането на различните способности на тези нови превозни средства се осигурява рамка и език за разработчиците и широката общественост показващи напредъка по пътя към пълна автономия.

Пълната автономност на управлението е ниво 5, където воланът не е задължителен и предните седалки може да бъдат обърнати с гръб към движението, превръщайки автомобила в мобилна всекидневна. Ниво 4, което Honda си поставя за цел да въведе до 2025 г, означава автомобил, който може да бъде управлявана от човек, но това може никога да не бъде нужно. Автомобила ще потърси помощ от човека само при необходимост, например, тежки климатични условия или необичайни ситуации, но това представлява истински самоуправляващ се автомобил. Компаниите Daimler и Waymo също се стремят към автономия от ниво 4.


Honda демонстрира напредъка си миналата седмица в Япония пред медиите с тестов автомобил, оборудван с радарни сензори, LIDAR и множество камери, който се движи на затворена писта, наподобяваща многолентова магистрала. Друг тест показа автономно превозно средство движещо се в сложната градска среда използвайки AI и камери, без GPS или LIDAR, но предвижда и избягва препятствията.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Устройство комбинира интелигентен високоговорител и саундбар

Sonos Beam разполага с функционалността на Amazon Alexa

Експертите в безжичните аудио системи, Sonos стартираха продажбата най-новото си устройство, Sonos Beam. Създаден специално за всекидневната и с интегрирана функционалност на Amazon Alexa, новото устройство комбинира функциите на интелигентен високоговорител и саундбар в едно.

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.