Снимки

В почивния 1 януари 2017г. съвестен хазяин от Пловдив побърза да подаде първата декларация за получени през миналата година доходи от наеми. Декларацията е подадена по електронен път в приходната администрация в Пловдив.

Общо седем декларации са пуснати онлайн в първите часове от стартирането на кампанията. Подателите им и всички други данъкоплатци, които подадат по електронен път  до края на март, ще имат право да се възползват от 5% отстъпка върху данъка за довнасяне, но не повече от 1000 лева, ако внесат целия размер в срок до 2 май 2017 г. Допълнително условие е и да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, съобщиха от НАП-Пловдив.   

Първата декларация подадена на гише в офиса на ул.“Скопие“ № 106 също е подадена от физическо лице, като е декларирало приходи за 2016 г. от трудови договори и получени наеми, а също така е подало и приложение 10 за ползване на данъчно облекчение за намалена трудоспособност. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Брокери прогнозират 10 – процентов ръст на цените

10-процентов ръст в цените  на недвижими имоти спрямо м.г. прогнозират брокери в Стара Загора при сравнително устойчиво запазване на продажбите при нивата от  под 550 евро /кв м ново строителство

Омбудсманът Мая Манолова ще сезира КЗК за картел на розоварните

Омбудсманът Мая Манолова ще сезира КЗК за картел на розоварните, това обяви тя в Карловско, при среща с розопроизводители.

По думите й е притеснително, седмици преди кампанията по предаване на розовия цвят, да е ясно каква ще бъде цената и тя да е еднаква, без да се гледа качеството. От това може да се подозира за наличие на картелно споразумение, което убива конкуренцията, сваля цените и ликвидира отрасъла, посочи Мая Манолова.

Правителството готви улеснения за иновации в бизнеса

Управляващите се готвят да подпомогнат внедряването на иновации в бизнеса с нови мерки. Министерството на икономиката планира законодателни промени, както и група от мерки по управляваната от Министерството на икономиката Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“ (ОПИК) и бюджета на ведомството.