54-ма застрахователни брокери висят с неплатени такси към КФН

54-ма застрахователни брокери висят с неплатени такси към КФН

54-ма застрахователни брокери не са платили задълженията си към Комисията за финансов надзор. Това сочи актуализирана справка на регулатора за поднадзорните лица с непогасени в срок задължения за такси за осъществяване на общ финансов надзор за 2018 г., дължими до 31 януари 2018 г. Такса дължат още 1642-ма агенти физически лица, 187 еднолични търговци агенти, и 836 юридически лица агенти. 

Комисията за финансов надзор актуализира периодично списъците на неиздължилите се. Сред тях има още АДСИЦ, облигационни емисии на публични дружества и други емитенти, публични дружества. Съгласно разпоредбата на Закона за Комисията за финансов надзор при неплащане в установения срок върху дължимите суми се начислява и се дължи законна лихва за забавяне.

Просрочените такси за осъществяване на общ финансов надзор подлежат на принудително изпълнение от публични изпълнители по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или от съдебни изпълнители по реда на Гражданския процесуален кодекс.

При неплащане на таксите за общ финансов надзор в установените срокове комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга на поднадзорното лице до изпълнение на задължението му за заплащане на таксата заедно с начислените лихви за забавяне и разноските по образуваното изпълнително производство.

Назад

ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.