Снимки

Кметът на Созопол Панайот Рейзи предложи морската община да се слее с още три съседни - Царево, Приморски и Малко Търново. Новата суперобщина според него ще работи по-ефективно и ще оперира по-добре с държавната субсидия, която очаквано ще набъбне. Коя от четирите настоящи общини ще остане административен център, Рейзи не уточни. "Редно е държавната субсидия да се получава на база на броя на населението - колкото по-голямо е то, по-висока помощ да вземеш. Голяма част от общините в България изпитват сериозни проблеми, чакат само на държавна субсидия и не могат да направят почти нищо. Аз не смятам, че с колегите в Приморско, Царево и Малко Търново ще се конкурираме. Напротив - ще седнем заедно да начертаем една стратегия за развитие и ще работим в една и съща посока", заяви Рейзи и подсказа, че темата съвсем скоро ще влезе в дневния ред на държавата, и то на най-високо ниво. Като аргумент в полза на идеята за сливане, той посочи, че това е бил и един от акцентите в програмата на ГЕРБ преди парламентарните избори.

Авангардното предложение за сливане на три морски общини и една гранична, Рейзи разви в контекста на въпрос ще има ли Созопол районен съд и прокуратура. Той сподели, че е изчислил, че ако Созопол се обедини с другите общини, ще има население около 30 хиляди души, което е една средна българска община. Кметовете на другите три общини останаха меко казано изненадани от идеята на колегата си и заявиха, че подобен въпрос изобщо не е обсъждан нито между тях, нито на по-високо ниво.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Бивш шеф на затворите: Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони

"Само в женския затвор в Сливен няма мобилни телефони". Това пред Нова тв бившият заместник-министър на правосъдието Димитър Бонгалов на фона на дискусията достатъчно добре ли се охраняват нашите затвори.

Николай Колев-Босия продължава гладната си стачка срещу купуването на шофьорски книжки

Общественикът Николай Колев-Босия вече дванадесети ден продължава гладната си стачка срещу покупко-продажбата на шофьорски книжки, която води до многобройни трагедии по пътищата.