Надзорният съвет на „Левски“ остави без разглеждане оставките на председателя на Управителния съвет на клуба Иво Тонев, както и на останалите членове, които депозираха своите. Всички те ще продължат да изпълняват функциите си до края на август, когато ще се проведе Общо събрание на акционерите. Предложението за него даде единият от собствениците на клуба адвокат Александър Ангелов.

„Важно е само „Левски“ да е обединен в преследване на целите си и силен в битките със своите противници”, категоричен е Ангелов в интервю пред „7 дни спорт”.

Ето какво съобщиха от „Левски“ след проведеното вчера събрание на Надзорния съвет:

„На свое заседание Надзорният съвет на „Левски“ в състав Александър Ангелов, Минко Герджиков и Бранимир Ботев не взе решение за промени в състава на Управителния съвет на клуба. Депозираните от членовете на Управителния съвет Иво Тонев, Николай Иванов, Николай Илиев, Гошо Гинчев, Сдружение „Клуб Сини Сърца” и „Междинна Станция“ ООД оставки като членове на съвета и ще бъдат разгледани след провеждане на редовното годишно Общо събрание на акционерите на клуба, на което Управителният съвет трябва да представи доклад за дейността си. До провеждането на Общото събрание на акционерите Управителният съвет (в оставка) ще продължи да изпълнява функциите си с оглед необходимостта от стабилност и ненарушаване на оперативната дейност на клуба. Във връзка с това Надзорният съвет на „ПФК Левски“ АД свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите, което ще се проведе на 30 август 2016 г., като поканата до акционерите, с дневния ред на заседанието ще бъде своевременно публикувана в Търговския регистър и на електронния сайт на клуба”.

„Тръст „Синя България” пък е с нов председател, след като досегашният Васил Колев подаде оставка. На негово място бе избран бизнесменът Илия Козарев, който е запален привърженик на „Левски“. Васил Колев, за когото се смята, че е човекът от управителния съвет на „Левски“, заради когото Иво Тонев подаде оставка, е изложил мотивите си за сдаването на поста пред тръста.

„Желанието му бе удовлетворено единодушно от присъстващите членове на УС, като г-н Колев ще продължи да е член на Управителния съвет”, съобщиха от сдружението след приключването на извънредния Управителен съвет.


 

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини