Снимки

Терминът "корпоративна журналистика" го научих като бях в "Труд", всъщност това бе поводът да бъда уволнена от "Труд" от Огнян Донев. Това заяви в предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов" Валерия  Велева, главен редактор на "Епицентър". Случката се разиграла, докато Фармацевтичния бос Донев бе съсобственик на ежедневника. "Отказах да пиша в защита на неговите корпоративни интереси. "Не, тук става въпрос за корпоративни интереси и трябва да ги защитаваш", каза господин Огнян Донев и ми размаха една химикалчица в очите. Това бе повод да бъда уволнена след 19 г. работа във в. "Труд"", разказа Валерия Велева.

Преди няколко дни, на полутайна сбирка, на която олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и Сашо Дончев свалиха маските и се показаха в истинския си „блясък“ на цензори, отказвайки да допуснат до конференция на тема свободата на словото всички медии, извън удобните за тях, Фармацевтичния бос и подсъдим за данъчни престъпления Огнян Донев заяви, че е забранил в медиите си – списанието „Клуб З“ и едноименния сайт да се пише за бизнеса, в който той се вихри. Ветото очевидно се разпростира и върху наболелите проблеми в здравеопазването като паралелния износ на лекарства или пък прякото договаряне на фармацевтични доставки с болниците, което е един от основните фактори за източването на сектора. Вероятно причината е, че Донев има тясна връзка с тези теми.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Последни сме в ЕС по работещи от вкъщи

България е на последно място в ЕС по дял на работещите от дома си хора за 2017 г. Данните на Евростат показват, че едва 0.3% от нашенците избират такъв тип заетост.

Пробутват в кръчмите БГ цаца на гръцки цени

Порция пържена цаца по родното Черноморие още в началото на летния сезон подгони гръцките цени, показа проверка на „Монитор“. В ресторантите по крайбрежната алея Дамбата в Балчик порция пържен сафрид се предлага за 10 лева, което е с 2 лева по-скъпо от миналото лято по това време.