Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е доста заета с подписването на договори за проучване на потенциала на високоскоростни транспортни маршрути по целия свят, но не разполага с функциониращ прототип и тестово трасе, които да демонстрират технологията. Това изглежда ще се промени, след като компанията разполага с тръбите, които ще съставят първото тестово трасе на HTT в Тулуза, Франция.


Въпреки наличието на редица компании, които се стремят да изградят Hyperloop транспортна система, която ще превозва пътнически и товарни капсули през близки тръби с почти пълен вакуум със скорост близка до тази на звука на звука, като Hyperloop Transportation Technologies (HTT) и конкурентната Virgin Hyperloop One са двете компании най-бързо развиващи технологията.


Като Virgin Hyperloop One изгради тестова писта и провежда изпитания на своите пълно мащабни прототипи през тръба със все по-висока скорост. Докато HTT предимно сключваше договори с правителства от САЩ до Южна Корея и от Индия до Словакия, за проучване приложимостта на Hyperloop система с малко забележим напредък, освен анимирани видеота.

Още през 2015 г. компанията обяви планове за изграждане на пътническо трасе в Калифорния, въпреки че това, все още не се е случило. Новото трасе, планирано за изграждане в Тулуза, изглежда ще е реалност след споделянето на изображения и видео от HTT, показващи камиони доставящи части от тръбите.
С диаметър 4 м, тръбите са изградени така, че да се транспортират през тях както пътнически капсули, така и товарни контейнери. Тръбите ще съставят 320 метрова отсечка, която HTT казва, че ще заработи тази година.

Междувременно ще започне изграждането на по-голяма, пълно мащабна система с дължина 1 км върху стълбове на височина от 5.8 м, която се очаква да бъде завършена до 2019 г. Компанията казва също, че е близо до завършването на пълноразмерна пътническа капсула, която ще бъде доставена до тестовото съоръжение от Испания, това лято.

„Преди пет години започнахме да решаваме най-належащите проблеми на транспорта: ефективност, комфорт и бързина”, каза изпълнителният директор на HyperloopTT Дирк Ахлборн. „Днес правим важна крачка напред, за постигането на тази цел. Hyperloop е нещо повече от демонстрация на бързо ускорение и не само постигането на рекордни скорости, а реална възможност е да се създаде ефективна и безопасна система с несравнимо преживяване за пътниците.”


HTT планира да проведе публично откриване на съоръжението в Тулуза, по-късно през 2018 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

3D отпечатан мравуняк и пластмаса от картофи се борят за James Dyson Award 2018

Умни дизайнерски решения на глобални проблеми

3D отпечатан мравуняк и пластмаса от картофи се борят за James Dyson Award 2018

Финалистите за наградата „Джеймс Дайсън” (James Dyson Award), тази година предлагат умни дизайнерски решения на някои от най-големите проблеми в световен мащаб. Сред тях впечатление правят биоразградима пластмаса, направена от картофено нишесте, евтини, сгъваеми спасителни лодки,  система за предупреждение при земетресения и 3D отпечатани мравуняци, предназначени да помогнат в бедните райони за по-лесното събиране на насекоми за храна.

Look & Book разпознава изображения от дестинации в Европа

Приложение резервира пътуване само по снимка

Look & Book разпознава изображения от дестинации в Европа

На всеки се е случвало, да види снимка на някое хубаво място и да си помисли: „Ако знаех къде се намира, щях да отида там.” Новото приложение за iOS / Android, Look & Book може да разбере къде е направена дадена снимка, поне в Европа, и да планира бъдещ полет.

Spot демонстрира впечатляващи танцови умения

Boston Dynamics с танцуващ робот

Spot демонстрира впечатляващи танцови умения

За Boston Dynamics седмица беше доста натоварена, след пускането на видеоклипа, показващ уменията на Atlas в паркура, който бе последван от друго видео на четирикракия робот Spot обикаляш строителни обекти, компанията пусна още едно видео. То разкрива по-приятната и закачлива страна на роботите, като Spot прави някои впечатляващи танцови движения под съпровода на Uptown Funk.