Снимки

БСП прие предизборната си платформа за извънредните парламентарни избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „За“ платформа гласуваха 472 делегати, „против“ - 7 и въздържали се 4-ма, с което предизборната платформа бе приета. Сред акцентите на предизборната платформа са създаване на фонд „Иновации“, фонд „Индустрия", отпадане на пръстовия отпечатък за болниците и балансирана външна политика. Платформата бе допълнена с текста, че в съвременните български условия БСП разглежда Конституцията на България като основата, на която градят своята управленска политика в изпълнение на тяхната предизборна платформа. Платформата бе допълнена и с предложенията: удвояване на средствата на фонда за лечение в чужбина на деца с увреждания и опростяване на процедурите, и увеличаване на учителските заплати с 15% в началото като до края на мандата увеличението достигне 40%.

В платформата е записано и достигане на реален икономически растеж не по-малко от 12% в края на четиригодишния период на управление. В нея бе добавено провеждането на държавна политика за българската култура, изкуство и творчески съюзи, пресичане на подмяната на българската история и реабилитацията на фашизма и отричането на постиженията на социалистическия период. Конгресът реши да приеме проекта за предизборна платформа и възлага на съветите към Националния съвет и на него да отрази в платформата всички целесъобразни предложения.

Източник Агенция "Фокус"

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Обсъждат подобряване на взаимодействието при работа с деца жертви на насилие

Представят възможностите и предизвикателствата при прилагането на мултидисциплинарен и междуведомствен подход при работата с деца, жертви на насилие. Събитието ще започне в 9:30 часа на 22 май в хотел „КООП“. Представители от Исландия ще споделят опита си от услугата „Барнахус“, която прилага именно този метод. Освен това те ще разяснят и какво точно представлява той.

55 289 седмокласници писаха за хайдути и магаре (ОТГОВОРИТЕ)

55 289 седмокласници трябваше да се справят със задачата да напипат подробен преразказ от името на неутрален разказвач из текста „Седем хайдути и едно магаре“ на Бранислав Нушич. Резултатите трябва да станат известни до 6 юни.