Снимки

Овен 21 март – 20 април

В събота настъпва преобразяване. Може да парирате нечии домогвания и намеси в личния ви и професионален живот. Нещата са много фини. Слагате ръка на нечие рамо с цел да дистанцирате, а на друго с цел да привлечете. Малките жестове имат огромно значение. В неделя ограничете контактите, прекарайте деня на свой терен и сред свои. Лесно може да ви се въздейства. Ден на мрежата, внимавайте с интернет контактите. Ще срещате опасни въжеиграчи на всички нива. На 19-и преградите са лесно преодолими. Може да получите неприятни вести и съобщения, но лесно ще се справите и ще преодолеете затрудненията. Ще излезете с чест от всяка битка и ще изкачите по-високо стъпало в работата и бизнеса. Но може би най-големите ви победи, придобивки и възможности идват във вторник, когато се препоръчват пътувания, проучвания, срещи с партньори, подписване на нови договори, посещение на пазари и големи покупки. Всичко предприето ще носи ползи. За сряда планирайте залягане над теорията. Нищо да не се предприема, без да се направят някои проучвания. Ако постъпите безотговорно и особено без съобразяване със законите и предписанията, още на 22-ри ще си имате повече неприятности, отколкото предполагате. И всичко това ще донесе на 23-ти повече ограничения, по-малко шансове за приятни моменти в работата и в любовта.


Телец 21 април – 20 май

През уикенда стойте зад паравана на изчакването, не провокирате и не искайте нищо на всяка цена. Интересите ви ще се сблъскат с тези на силни опоненти. В събота може и да се оправите с по-голяма част от проблемите, но в неделния ден ще попаднете в по-тежки ситуации, ако не ограничите контактите. Внимавайте какво правите и обещавате. Тази неделя е най-неблагоприятната за сключване на брак в този месец. Символ е паякът. Плетат се мрежи, създават се интриги, връзките са неравностойни и единият със сигурност ще се опита да използва другия. На 19-и вие ще задавате програмата, ще се ползвате успешно от правни и консултантски услуги и ще плащате по-малко за съветите, които ви дават. Предстоят два дни, в които ще постигате максималното, ще изкачите висок връх в кариерата и дейността, с която се занимавате, ще привлечете качествени партньори и спонсори и ще прескочите всички бариери. Действайте активно, не протакайте срещите, не отлагайте нищо, което може да се уреди и реши в момента. Добре е на 21-ви да се запишете за нов курс с цел повишаване на личната квалификация. От този момент и Слънцето вече ще ви гледа в брилянтен аспект от знака на Козирога. На 22-ри ограничете контактите, смирете апетитите и внимавайте в любовта. 23-ти носи революционни помени в начина ви на живот.


Близнаци 21 май – 21 юни

Дори навън да е топло и слънчево, отношенията и сърцата ни ще се вледеняват от неприятности и скандали през уикенда. Движете се в позната среда и се старайте да постъпвате дипломатично. В неделя може да бъдете оплетени в мрежи от лъжи и завоалирани действия, но и сами ще се опитате да хвърлите своето любовно или професионално ласо. Няма равностойност във връзките. Всеки търси начини и средства да подчини другия. В такъв момент е по-добре да си останеш у дома, където и без това си под чехъл, но вече си го приел и си намерил нужния подход. От 19-и вашата управляваща планета Меркурий, която отговаря за бизнес контактите и комуникациите тръгва в ретроградна посока. Каквото сте свършили до момента като нови връзки и нови договаряния, това е. Чак след 8 януари планирайте активизиране на новите си амбициозни проекти. Времето до тази дата използвайте за разтоварваща почивка. Сложете в ред връзките си с партньори в една или в друга област и довършете това, с което сте обещали да приключите. 19-20 носят печалба само на тези, които не чакат последния срок, а изпълняват поетите ангажименти. На 21-ви ще получите информация, която ще помогне в следващите дни да захапете някого, да излезете с чест от един спор и двубой. В петък ще направите силен ход и ще сложите край на вредни връзки.

 

Рак 22 юни - 21 юли

17-и е ден на леденото сърце, на фалшивите усмивки и недоизказаните реплики. Околната действителност е огледално отражение на това, което става в душите ни. В неделя сте на път да направите грешна стъпка и ход, който може негативно да ви обвърже с неподходящите хора. Най-лошият ден за брак и годежи за месеца. Запълнете времето си с творчество и занимания на свой терен. От понеделник Слънцето ще ви гледа в опозиция от знака на Козирога. Вероятно е да се засилят проблемите на работното място, особено ако се очертават взаимни рокади и заместване по празниците. В този момент и Меркурий тръгва ратроградно в знака на Козирога, така че на работното място трябва да сте пределно внимателни. Най-големите издънки ще направите на 21-ви-22-ри, но все пак най-тежкият ви ден за периода е 21-ви, когато апетитите са огромни. Никой не е навит да изпусне кокала, ще се бори със зъби и нокти за място под Слънцето. Вероятно е да си имате и проблем с Темида, ако сте се оголили прекалено, ако сте направили грешка или сте прикрили някои факти от близки, шефове и колеги. Последните три дни на периода изобщо не са за работа. Всичко, което вършите с амбиция, ще потъне в прахта на забравата или ще ви донесе само грижи. Настройте се на празнична вълна. Петъчната вечер ще е приятна и зареждаща.


Лъв 22 юли – 22 август

17-и е ден, свързан с трансформацията и преобразяването. Изчистете неприятните мисли, търсете начин да се разберете и опознаете с тези, които са ви на сърце. Проблемът в неделя е, че може да сте далече от тези, които обичате. Ден на изневери и неравностойни връзки, при които старото изкушава младото с пари, а младото е склонно на компромиси в името на лични цели. Сключените бракове ще са неравностойни и недълговечни. Луната от вашия знак е противопоставена на Венера от Водолей. Някой бърка и приятелството с любовта. Но на 19-и ще направите силна и обезпечаваща крачка напред. Насочете всичките си делови и творчески усилия за приключване на обещаната работа. Разплатете се за услугите. 19-20-и са подходящите дни за такива мероприятия, за финализиране на сделки и за големи покупки. 20-и е денят на голямото предколедно пазаруване. На 21-ви направете стройна план-програма за предстоящите празнични инициативи. Проведете и консултациите, от които се нуждаете. Каквото отложите за 22-ри може да ви донесе притеснения и ограбващи положения. Ще ви излъжат с фалшива усмивка, ще се почувствате ограбени и ощетени. Скандалите не ви мърдат. 23-и е денят на фундамента, на основата, на базата, която трябва да заложите, за да върви всичко по вода. Ще получите откровение за правилния избор.


Дева 23 август – 22 септември

Не позволявайте да ви въздействат в съботния ден. Тенденцията е всеки да получава каквото си е заслужил. В неделя всички сме в мрежата, опитваме се да въздействаме на околните, да направляваме чуждия избор, да изказваме мнения, без да ни питат и да правим опит за летене в неподходяща среда. В момента няма друга роля освен тази на паяка и на мухата. Може да влезете и в двете роли. Дано знаете какво правите. От 19-и декември до 8 януари планетата на бизнес контактите и комуникациите Меркурий ще се движи ретроградно. Добре е в този период да приключите с работи, дейности и ангажименти, от които ви зависят парите. Нищо ново да не се започва, а да се преосмислят старите връзки. Неблагоприятни дни за сключване на нови договори. На 19-20-и Луната ще е във вашия знак, ще помага при пътувания и финализиране на бизнес дела. Постарайте се в тези дни да изчистите колкото може повече от ангажиментите, които сте поели. 20-и е денят на вашата победа в една или в друга посока. Получавате дължими пари, пазарувате и планирате. На 21-ви може да спечелите от консултантска или преподавателска дейност. Каквото научите ще ви е от полза. 22-ри поднася неприятни изненади. Очаквайте засилена манипулация и претенции дори и от страна на непознати. В петък поставяте на нова база и партньорските отношения.


Везни 23 септември - 22 октомври

17-и е свързан с подражанието, с пасивното следване на чужди мисли и желания. Неделният ден е тежък и неблагоприятен, особено за запознанства, годежи и сватби. Обвързваме се при неравностойни и губещи за всички условия. Порокът ни зарибява. Не си позволявайте компромиси със съвестта, с желанията и предпочитанията. Постойте край огън, мислено изгорете в пламъка му всичко вредно и разболяващо. На 19-и постигате непостижимото преди. Ден за преоценка на задачите и отговорностите. До 8 януари, докато Меркурий ще върви ретроградно, набележете новите цели, задачи и намерения, подгответе базата, върху която ще стъпите, преговаряйте с точните хора и си осигурете нужната подкрепа. На 20-и вървите към победи, пристигате на точното място и правите изгодни покупки. На 21-ви водете преговори. Ще убедите някой да ви съдейства, да ви подкрепя и дотира за бъдещите инициативи. 22-ри е ден на големите амбиции. Родените около 8-10 октомври ще извлекат най-големите ползи, но и най-тежките битки ще водят. Законът ще ви покровителства и което си е ваше, ще си дойде при вас. Апетитите са огромни, никой не иска да пусне кокала. Където не става с добро, удряте през пръстите. На 23-ти сменяте подхода, настъпва затишие и омиротворение. На 4 януари Земята ще е най-близо до своя духовен център Слънцето.


Скорпион 23 октомври – 22 ноември

За вас се очертава тежък и рисков уикенд. Луна, Венера и Марс ви гледат в пречупващи аспекти от знака на Лъва и Водолея. Ще бъдете притиснати от случайността, от нечие безхаберие или претенция, която не може да удовлетворите. В събота срещате неразбиране дори и в най-близките. В неделя може да попаднете на неподходящите хора. Обръщате гръб на тези, които ви обичат и ценят истински. Не се напрягайте, следете кръвното, щадете сърцето, не си позволявайте компромиси с чувствата и съвестта. От 19-и до 8-и е време да се върнат всички дългове. Не започвайте нови инициативи, изчистете старите задължения, докато планетата на бизнеса Меркурий върви ретроградно. На 19-и вечерта си поръчайте сън-прогноза, в който да видите тенденциите за бъдещето. 20-и позволява да се прескочат прегради и бариери както около нас, така и в нас самите. Кажете и направете това, което сте си спестявали и отлагали във времето. До края на годината изчистете отношенията от недомлъвките и неизказаните чувства. На 21-ви проведете консултации, попълнете знанията си особено ако предстои важен разговор или изпит. На 22-ри действате агресивно и изисквате подчинение. Контролирайте апетита. На 23-ти важното свършете в края на работното време, когато другите вече са в предколедно настроение. Шефове и партньори ще са благосклонни към желанията ви.


Стрелец 23 ноември – 21 декември

Съботният ден слага край на маскарада. Тенденцията е всеки да покаже истинското си лице и амбициите, които го вълнуват. Ден, в който получаваме по заслуги кой каквото си е заработил. На 18-и лесно правите желани от другите личните си амбиции. Един зарибяващ ден с опасност от раздвоение на съзнанието. Внимавайте с алкохола и стимулантите. Направените компромиси ще ви се отразят негативно още в понеделник. Какво ли ще се получи и ако духът от бутилката хване златната рибка. До сутринта ще си изпълняват взаимните желания. На 19-и предстои изтрезняване. Всеки тръгва по пътя си, предстоят раздели, професионална и личностна трансформация. До 8-и януари не се препоръчва сключване на нови договори и старт на нови бизнес инициативи. Меркурий ще върви ретроградно. 20-и ще ви донесе повече разходи, отколкото предполагате и то повечето за ненужни неща, но ще видите щастие в нечии очи. На 21-ви учителят ще си намери ученика. Потърсете консултация при специалист по здравни или професионални теми. Слънцето напуска вашия знак. Деца и родители тръгват в различни посоки. 22-ри е зареден с ултимативност, с огромни апетити и амбиции, които ще развалят приятелски и колегиални отношения. Смирете претенциите. На 23-ти стъпвате на нова база, осмисляте миналото и поглеждате с надежда към бъдещето.


Козирог 22 декември – 20 януари

В събота всеки си сърба надробената попара. Не се оплаквайте, особено за неща, за които сами сте си виновни. Никой на никого не влиза в положението. 18-и е опасен и нещастен ден за всичко и за всички. Може да се окажете зарибени и изловени в мрежата на порока. Не е ден за запознанства. Не позволявайте на децата да седят пред компютъра. Ще получите изкушаващи, но и заробващи предложения. Най-лошият ден за сключване на брак и всякакъв тип обвързване. Най-силните ви дни са 19-20-и. Ще постигнете максимума в ситуацията. Може да сключите изгодни договори. Получавате и кредит на доверие за дейности, за които много сте се старали. От 19-и Меркурий започва да се движи ретроградно във вашия знак. Време е да се стопирате, да довършите обещаното, без да правите крачки в нова посока. До 8 януари направете нужната инвентаризация, разчистете си пътя. На 20-и всичко ви се отдава с лекота. Получавате дължими пари, пазарувате, намирате подаръци за всички, прекарвате приятно. Слънцето навлиза във вашия знак на 21-и в 10 ч. 36 мин. по Гринуич. Настава време за празнуване, работата да остане на втори план, но може да използвате момента за повишаване на квалификацията си. На 22-ри рискът ви диша във врата, особено ако се държите агресивно и претенциозно. На 23-ти получавате откровение за бъдещето.


Водолей 21 януари – 19 февруари

Задава се тежък и натоварен уикенд. Плановете ви се променят, не получавате това, което са ви обещали. Оказвате се в ситуация на донор за реализирането на приятелски и роднински амбиции. За вашите никой не пита. Ставате част от сметката и намеренията на хора свикнали да получават, без да дават насреща. На 19-и сложете край на амбициите за тази година. Ориентирайте се към празничните покупки, настроения и отношения. До Ивановден не мислете за нова работа, смирете апетитите и се радвайте на това, което имате. В понеделник мислете за прекрасни неща и те ще ви се случват. Във вторник летвата е вдигната високо, но вие ще я прескочите, ще се докажете и ще получите заслужена награда. На 21-ви Слънцето навлиза в Козирог, а вие навлизате в сатурнова дупка. Появява се спонсор и благодетел, на когото в миналото сте помогнали. Получавате покани, награди и повишение. Вижте кой и как ви оценява и си направете съответната преоценка. На 22-ри всички напират и претендират, а на вас ви се дава дори и без да искате. Всичко, което приключите, ще ви донесе популярност и слава. Не играйте чужди игри. В петък късметът работи за родените в третата декада. Ден на вдъхновение и прозрения, които ще ви помогнат да се почувствате добре независимо ситуацията, в която се намирате. Чакайте неочаквани гости и подаръци от съдбата.


Риби 20 февруари – 20 март

17-и сваля маските. Вижте се отстрани, реагирайте адекватно на ситуация, в която доста неща си въобразявате. Ден на кривите огледала. Всеки е заслужил своето. Каквото си надробил, това ще сърбаш. В неделя не се обвързвайте с никого на никаква цена. Вероятни са зарибявания и изпадане под нечие негативно влияние. Ограничете алкохола и стимулантите. На 19-и се освобождавате от една тежест, но друга ви захлупва. Агресорът Марс навлиза в Риби. Приближаването му към Нептун ще предизвика агресивни емоционални и здравословни реакции. Бъдете внимателни с храната, особено ако сте алергични. До 1 януари нараства тенденцията за непоносимост към всичко и към всеки, който отдавна ви лази по нервите. Изпълвате се с неудовлетворение и поради невъзможността да реализирате своя фикс идея. Яжте по празниците само храна, в чието приготовление сте участвали. Останете у дома. Не ходете на заведение, където може да ви сервират нещо противопоказно за организма ви. 20-и е натоварен с изискванията на роднини и приятели, които ще ви затрудняват финансово и емоционално. На 21-ви научавате поне един урок. 22-ри изисква особено внимание. Конкуренцията е повсеместна. Нито една грешка няма да ви се прости. На 23-ти постигате мир и хармония със себе си и околните чак привечер. Чакат ви три силни и благодатни дни.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Там, където гърци и македонци парафираха новото име на западната ни сеседка

Преспанското езеро – любимото място на цар Самуил (ГАЛЕРИЯ)

Там, където гърци и македонци парафираха новото име на западната ни сеседка

Там, на гръцкия му бряг, в малкото селце Псарадес, което до преди по-млако от 100 години носи българското си име Нивица, беше сменено официално наименованието на Македония и вече се казва Република Северна Македония.

Тайните на Северняшката сватба

Да кажеш заветното „да“ в народна носия, да посрещнеш над 1000 гости със същия дрескод и да изпълниш старите български обичаи в най-важния ден от живота си – това, което е отживелица за едни, е перла в съкровищницата от родни традиции за други. За трета поредна година Врачанският балкан ще даде терен на най-големият фолклорен събор в Северозапада - „Леденика“, организиран от Общината на града, начело с кмета Калин Каменов. А неговата черешка на върха на тортата е именно  автентична българска сватба.

Седмичен хороскоп за 23-29 юни

Овен 21 март – 20 април 

Планирайте за уикенда лични срещи и публични изяви. Застанете в светлините на прожекторите, явете се на конкурси, влезте в нова среда, привлечете нови членове в групата си по интереси и лично хоби.