Снимки

Пристигащите пътници на трите най-големи летища у нас получиха мартеници, стъпвайки на родна земя. На летище София облечени в народни носии деца раздаваха червено-белия символ и обясняваха на чужденците за българския обичай. В инициативата се включиха и ученици от столичното 140-то СОУ „Иван Богоров”, профил „Изкуства”.

Кацащите на морските аеропортове Варна и Бургас също бяха зарадвани с мартеници. Служителите на морските летища през целия ден раздаваха червено-белия символ, носещ послание за здраве и късмет. Традиционната българска мартеница „Пижо и Пенда“ зарадва пътниците по направления София, Лондон, Виена, Истанбул, Москва.

Раздаването на мартеници е традиция и на трите водещи аеропортове. Традиционната инициатива на летище София е част от социално-отговорната политика на дружеството за опазване и популяризиране на българските традиции.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фирми с бонуси срещу ЕГН-то

Фирми заливат електронните пощи на свои потенциални клиенти и контрагенти с мейли. Магазини за дрехи, техника, банки и туроператори са подели акция преди 25 май с предложения за участие в томболи и отстъпки само и само да се съгласим да получаваме оферти и след влизането на новия регламент за защита на личните данни (GDPR). В противен случай фирмите ще трябва да спрат да ползват данните ни, да ги заличат цялостно или частично, както и преноса им.

България продължава да покрива числовите критерии за членство в еврозоната

В Конвергентните доклади, които оценяват готовността на държавите за членство в еврозоната, България продължава устойчиво да покрива четирите числови критерия за членство, а именно тези за ценова стабилност (инфлация), стабилност на публичните финанси (бюджетно салдо и държавен дълг) и за дългосрочния лихвен процент. 

70 млн. лева получават биопроизводителите

60-70 млн. лева се очаква да получат биопроизводителите в седмицата от 3 до 8 юни. През юни и юли пък ще бъде готов регистърът, в който контролиращите лица да въвеждат онлайн информацията за всеки един от над 8000 биопроизводители. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов по време на фермерския пазар с продукти, произведени в зоните от „Натура 2000“. Заедно с министър Порожанов беше и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Двамата министри разгледаха продукцията на земеделците и поздравиха всеки един от тях.