Снимки

В шизофренична ситуация попадна бившият ковчежник на костовистката партия ДСБ Юлиан Войнов по време на тв интервю пред две от най-видните слугини на олигархията в телевизия БИТ, финансирана от Българския Мадоф Цветан Василев. Войнов, представен като „икономически анализатор“, трябваше да коментира приетите на първо четене поправки в Закона за банковата несъстоятелност, които депутатитите Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид изработиха, за да се спре вторичният грабеж на активи на КТБ. Костовистът, прикрит като „икономически анализатор“, трябваше да повтори опорната точка, разпространявана упорито от Фабриката за фалшиви новини, че законопроектът бил направен от Пеевски, за да може да се добере до активи на КТБ, които не е успял да овладее досега. След настоятелните подкани на двете водещи икономистът се съгласи с тази опорна точка, послушно я повтори и зарадва своите домакини. Само че минути по-късно надълго и нашироко обясни как законопроектът е пиар акция и цели само да се отклони вниманието и никога няма да влезе в сила. Двете водещи Полина Паунова и Силвия Великова с умилително овчедушие изслушаха тези твърдения, щастливи, че са успели по още една линия да наклепат Пеевски, но видимо не осъзнавайки, че по този начин опорната точка, спусната им от техните олигархични господари, е опровергана. Защото излезе, че хем уж депутатът прокарва закон, за да прилапа фирми, хем го прави с ясното съзнание, че той няма да работи, а само си прави реклама. Твърденията на водещите, че това бил едва вторият законопроект, внасян от Пеевски и че той бил приет с „широка подкрепа“, в това число и от Обединените патриоти, са само дребни лъжи, издаващи по-скоро тяхната некомпетентност и безцеремонност в устрема им да творят фалшиви новини по адрес на нашия издател. Основната манипулация, че Пеевски има интерес към бизнеси, свързани с КТБ, обаче отново бе продуцирана. Пропуснат бе и фактът, че „анализаторът“, който бе използван, за да разпространява тези манипулации, е същият човек, който е държал партийната субсидия на ДСБ в КТБ и чрез който Иван Костов, а впоследствие и Радан Кънев, се въползваха от тлъстите лихви, които Цветан Василев им предоставяше.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Фабриката с нов залп срещу Пеевски

Пореден залп от манипулации срещу депутата и наш издател Делян Пеевски изстреля Фабриката за фалшиви новини, която плътно следва позвината на олигархията: Нито ден без фалшива новина за Пеевски. Сайтът „Клуб Z”, собственост на подсъдимия за укриване на данъци в размер на десетки милиони левове олигарх Огнян Донев, публикува обширен материал на един от основните си глашатаи - Иван Бедров.

Фабриката избяга от отговорите за лъжите срещу Пеевски, не си прие декларацията

Истината за пореден път се оказа неудобна за организаторите на пропагандната акция, маскирана като форум за свободата на словото– олигарсите Прокопиев, Дончев и Донев и присъдружната им Фабрика за фалшиви новини, като те избягаха от отговорите на въпросите за лъжите, пропагандирани от тях срещу Пеевски.

В атаките си срещу Пеевски: „Фрогнюз“ въвлече и US сенатор в новина менте за "Магнитски"

Наглостта на Фабриката за фалшиви новини придоби международни измерения, след като лъсна наяве, че един от рупорите й – финансираният от банкера беглец сайт „Фрогнюз“, е въвлякъл в поредната си манипулация дори US сенатор.