Снимки

Възпитаници на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и техните преподаватели за втора поредна година посвещават авторитета и работата си в Академията в подкрепа на българското висше образование. Проектът „Учи в България, завладей света!“ включва национално турне на бъдещите актьори, което започна в Кюстендил и продължава в 12 от градовете в страната: Пазарджик (25 април), Стара Загора (25, 26 и 27 април), Пловдив (27 април), Хасково (27 и 28 април), Бургас (2 и 3 май), Ямбол (3 и 4 май), Сливен (4 и 5 май), Варна (24 и 25 април), Силистра (25 и 26 април), Велико Търново (26 и 27 април), Габрово (27 и 28 април), Плевен (28 и 29 април).

Младите хора и техните семейства ще имат възможност да оценят резултатите от четиригодишното обучение в НАТФИЗ, като видят спектаклите на абсолвентите на проф. Пламен Марков, проф. д-р Ивайло Христов, проф. Боньо Лунгов и доц. Ясен Вълчанов, а също и дипломните филми на завършващите специалностите във Факултет „Екранни изкуства“.

Във Варна, Силистра, Велико Търново, Габрово и Плевен класът на проф. Пламен Марков ще представи спектаклите „Бай Балчо споменува“ по Балчо Нейков, постановка проф. Пламен Марков; „Три“ по Уолтър Уайкс, постановка Елица Йовчева (абсолвент по „Режисура за драматичен театър“ при проф. Пламен Марков) и „Те – jam session“.

Възпитаниците на проф. д-р Ивайло Христов ще посетят Стара Загора, Хасково, Бургас, Ямбол и Сливен с „Комедия от грешки“ от Уилям Шекспир, постановка на Мартин Киселов.

В Пазарджик, Стара Загора и Пловдив младите кукленици от класа на проф. Боньо Лунгов ще покажат спектакъла „Море от фантазия“, а студентите на доц. Ясен Вълчанов ще демонстрират постиженията си в специалност „Театър на движението – танцов театър“ пред публиката в Пловдив.

Сцена от постановката

Освен да гледат дипломните спектакли и филми на студентите от НАТФИЗ, младите жители на градовете могат да посетят срещите с водещите преподаватели на Академията, които ще ги запознаят със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2017/2018 година. Консултативните срещи са с вход свободен и ще се провеждат в театрите домакини на проекта „Учи в България, завладей света!“. За всички участници в срещите са предвидени безплатни кандидатстудентски материали, справочници и ваучери за 10% отстъпка при посещаването на кандидатстудентските групови консултации в София през юни и август.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

100 лв за билет „на черно“ за Лили Иванова

До 100 лв. вървят билетите „на черно“ за последния концерт от летния лъч на националното турне на Лили Иванова. Мощния си глас естрадната прима ще отпусне за втори път в Пловдив в рамките на настоящата си музикална обиколка. Броени дни преди събитието пък сайтове като OLX се запълниха с обяви, предлагащи пропуски за концерта в Античния театър.

Калин Врачански се пресели на морето

Калин Врачански ще прекара голяма част от лятото във Варна след тежкия театрален сезон, в който се беше нагърбил със 6-7 роли в 5 различни театъра.