Снимки

Общият показател на бизнес климата остава почти без промяна в сравнение с юлското си ниво, съобщиха от НСИ. Подобрение на стопанската конюнктура е регистрирано в промишлеността и сектора на услугите, докато понижение на показателя се отчита в строителството и търговията на дребно.

През август мениджърите в индустрията са подобрили леко очакванията си, но за следващите три месеца те остават резервирани. Спадът на показателя за строителството с 3 пункта се дължи на влошената оценка за състоянието на фирмите в бранша, както и на негативни прогнози за идното тримесечие. Несигурната икономическа среда и конкуренцията са най-големите проблеми за строителите.

Търговците на дребно влошават оценките си с близо 2 пункта спрямо юли. Тогава те са определяли ситуацията с бизнеса си като добра, докато през август вече я оценяват като задоволителна. При тях обаче очакванията за следващите три месеца се подобряват. По-голяма част от търговците очакват продажните цени да се запазят.

Мениджърите в сектора на услугите пък имат подобрени очаквания за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Девет от десет бутилки ще се рециклират до 2025 г.

След 7 години събираемостта на пластмасовите PET бутилки в Европа ще достигне 90 на сто. Една четвърт от тях отново ще се използват в производството на шишета за безалкохолни напитки. Това обещание пред Европейската комисия (ЕК) дадоха от София представители на Европейската федерация на бутилираните води (EFBW).

БЕХ пласира трета емисия еврооблигации за €400 млн.

„Български Енергиен Холдинг“ ЕАД (БЕХ) пласира своята трета емисия еврооблигации на стойност 400 млн. евро, която ще бъде листвана на Ирландската фондова борса (Euronext Dublin), съобщиха от енергийното ведомство.