Снимки

Старите линейки ще бъдат подменени с 400 нови. Смяната им се предвижда да започне от следващата година. Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев по време на откриването на новия филиал на спешна помощ в Божурище. С тях ще създадем по-добри условия за работа на медицинския персонал и ще осигурим по-голямо спокойствие на българските граждани, че ще получат навременна помощ, посочи той.

По програма „Региони в растеж“ пък ще бъдат изградени малки спешни центрове

в 237 населени места в страната. Строежът и обзавеждането им с модерна апаратура ще бъде на стойност 163 млн. лева.

Новият филиал на спешна помощ в Божурище ще обслужва 30 хиляди души. Той ще е отворен 24 часа, като в него ще работят 19 медици и шофьори на смени.

Откриването на новия филиал на Центъра за спешна медицинска помощ в Божурище е доказателство, че грижата за здравето на хората е най-важното за нас. Последното откриване на такъв филиал е през 2012 година. Надяваме се тази добра инициатива да продължи и в бъдеще, каза монистър Ананиев. Целта е медиците да са в близост до пациентите и да оказват във възможно най-кратки срокове необходимата за хората помощ, допълни той.

По повод 32-е иновативни лекарства, които попадат под мораториум през 2018 г. той отново увери, че болните няма да бъдат лишени от лечение.

Създал съм работна група, която в срок до края на месеца да отрази всички необходими промени и процедури в нормативните актове и да предложи методиката, по която ще работи специализираната комисия за новите молекули, заяви министър Ананиев. Комисията ще разглежда случаите на пациенти, за чието лечение липсва алтернатива и е необходимо прилагането на нова молекула, която НЗОК не заплаща. По думите му възможно е едновременно да работят няколко комисии, тъй като в състава им ще влязат утвърдени специалисти по конкретното заболяване и случаят на всеки пациент ще бъде разглеждан индивидуално.

Гарантирам бързо придвижване на случаите, ще бъде направена цялостна организация, така че да няма забавяния, заяви още здравният министър Кирил Ананиев.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Купуват нови инструменти за Ортопедията във варненска болница

В края на миналата година Общинският съвет гласува за лечебното заведение 200 000 лева

Най-после ортопедията във варненската МБАЛ „Света Анна“ ще се сдобие с нов хирургичен инструментариум, след като болничното заведение е обявило официалната обществена поръчка за доставката.

Осмокласник се заради от сифилис, 25 пипнали болестта тази година

Осмокласник се разболя от сифилис и е най-малкият пациент на Кожния диспансер в Пловдив, съобщиха от РЗИ в града. Той е един от 25-те, които са пипнали болестта тази година. Повечето от тях са на възраст от 22 до 40 години, като над 50% са мъже.