$51 млрд. достигна обемът на рисковите инвестиции в света за второто тримесечие, сочат данни на консултантите от PwC и Strategy&, цитирани от „Прайм”. Броят им е 3564 или със 17% повече в сравнение с аналогичния период на миналата година. В същото време е отчетен лек ръст от 28% на 30% на делът на корпоративните инвестиции в подобни начинания.

От април до края на юни от 12 на 19 са се увеличили бързорастящите технологични непублични компании с капитализация над 1 млрд. долара, се казва още в проучването. По голям е ръстът в броя им - от 5 на 9 в Азия. В САЩ увеличението е от 5 на 6, а в Европа - от 2 на 4.

Според доклада на PwC най-перспективни за венчърни инвестиции в разработката на производствения маркетинг чрез използване на данни за клиентите на платежните системи, развитието на блокчейн технологиите в сферата на финансовите услуги, автоматизацията на рутинни задачи в интелектуалната дейност и развитие на безпилотните транспортни средства на базата на компютърната сетивност.

В сферата на цифровите технологии в медицината, най-голям интерес през второто тримесечие е имало към набиращите капитал фирми, занимаващи се с телемедицина и научно-приложни разработки отнасящи се до психическото здраве.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Предприемачи прогнозират по-малко инвестиции в промишлеността през 2020 г.

Инвестиционната бизнес анкета на Националния статистически институт, проведена сред предприемачи през октомври 2019 г., показва, че предприемачите очакват инвестициите през настоящата година да са с 10,5% по-малко в сравнение с предходната 2018 г.

Масово овощарите в Кюстендилско ги продават за ракия

Свръх производството на ябълки срина изкупната им цена

Масово овощарите в Кюстендилско ги продават за ракия

Свръх производството на ябълки срина изкупната им цена в Кюстендилско, оплакаха се местни земеделски производители. Те са принудени да продават продукцията си срещу 10 ст. за кг. на местния Винпром, където ги приемат за преработка на ишлеме срещу ракия.