509 школа със статут на иновативни за учебната 2021/2022

509 школа със статут на иновативни за учебната 2021/2022

509 школа от всички области в страната ще бъдат със статут на иновативни и ще бъдат включени в списъка за следващата учебна 2021/2022 г. Това е предложено в проект на Министерския съвет, качен за обществено обсъждане.

В иновативните училища са въведени нови учебни практики, предмети и програми, класните стаи са подредени по нетрадиционен начин. Те кандидатстват за придобиване на статута в рамките на до 4 години и обхващат всички или част от учениците. Всяка учебна година са описани конкретно етапите на напредъка и резултатите, които подлежат на мониторинг. Иновациите в образователната система имат за цел да подобрят резултатите на учениците, да повишат мотивацията им за учене, участието им в училищния живот и да развият креативното си мислене, различни компетентности и емоционална интелигентност.

72 от училищата, които ще бъдат включени в списъка за следващата учебна година, ще носят статута за първи път. Останалите 437 школа пък ще продължат да се наричат иновативни. В една част от тях периодът, за който са въведени новите практики, все още не е приключил. Останалите пък са с приключваща иновация през учебната година 2020/2021, но са одобрени с нова такава.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.