Снимки

Aвтономните превозни средства ще направят пътуването по-безопасно, но също така ще може да се справят сами с досадното търсене на място за паркиране.

Работейки в тази посока, Daimler и Bosch, които обединиха усилията си за разработването на автономни  автомобили през април, демонстрираха автономна система за паркиране, която може да бъде активирана от смартфона.

Daimler вече има известен напредък при автономните автомобили, след като модела Mercedes E-Class бе първия одобрен за автономни тестове в Невада, докато автономните камиони на Mercedes-Benz започнаха да се движат пробно по пътищата още през 2015 г.

Партнирайки си с Bosch, Daimler се надява да ускори развитието на автономните автомобили, като комбинира собствените си знания със системите и хардуера на Bosch. Това означава разработване на автономни превозни средства от Ниво 5 за градската среда, което означава пълна автоматизация.


Един от първите резултати на това партньорство е системата за автоматизирано паркиране, която работи от вчера в музея на Mercedes-Benz в Щутгарт, Германия. Това включва поставянето на сензори в многоетажния паркинг, които да управляват правилно оборудваните със системата автомобили на Mercedes-Benz до свободните места за паркиране.


От Daimler казват, че през 2018 г. услугата за автономно паркиране ще бъде достъпна за посетителите на музея, които ще могат да резервират кола чрез приложение за смартфон. Това означава, че автомобилът ще се движи автономно в зоната, от където ще се качва потребителя. Когато обиколката завърши, автомобила се връща на същото място, потребителя излиза и трябва да избере опцията „Паркинг” в приложението, оставяйки интелигентната система за паркиране да насочи автомобила към свободно място.


Системата ще бъде подложена на изпитания и ще трябва да получи окончателно одобрение от властите, преди да влезе в експлоатация през следващата година. Според Daimler, тази технология може да бъде използвана за модернизиране на съществуващите многоетажни паркинги, което би довело до по-ефективно използване на пространството и увеличаване на местата за паркиране с 20%.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Най-големият строителен 3D принтер в света

S-500 може да изгражда 26 етажни структури

Руска компания представи най-големия строителен 3D принтер в света, способен да отпечата шест етажа сграда, преди да реагират местните власти. Принтерът S-500 е разработка на строителната групата АТМ - СПЕЦАВИА.