0

К акво може да ни подтикне към изневяра? Макар че обществото (а и самите ние, когато събитията не се случват на нас) бърза да заклейми размяната на ласки с човек извън връзката като „грозно“ и действие, което може да бъде извършено или от „съвършен глупак, прасе“ или от „неподправена к*рва“, то обикновено зад кулисите се крият немалко причини за подобно решение.

Какво може да ни подтикне към изневяра? Макар че обществото (а и самите ние, когато събитията не се случват на нас) бърза да заклейми размяната на ласки с човек извън връзката като „грозно“ и действие, което може да бъде извършено или от „съвършен глупак, прасе“ или от „неподправена к*рва“, то обикновено зад кулисите се крият немалко причини за подобно решение.

Въпреки че мъжете по-често се спрягат като неверници, в бъдеще дамите ще изневеряваме все повече, казват експерти, цитирани от medium.com. Сред причините за това, посочват те, е развитието на интернет, който помага на дамите по-лесно да търсят и съответно намират по-подходящ за тях партньор от настоящия им. В същото време жените стават все по-независими финансово, като постепенно расте броят представителки на нежния пол, които заемат мениджърски позиции. Културната промяна също е фактор, казват експертите. Тя се състои в това, че все повече дами отказват да спазват предначертаните им от остарелите норми на обществото стереотипи относно очакванията към тях. Все още се смята, че ако мъжете стигат до изневяра в желанието си за разнообразие в леглото, то при жените причините са малко по-различни.


Липса на внимание

Външният вид за вас е от значение – прическа, маникюр, хубави дрехи. Чуждите мъже често се обръщат след вас, но вашият като че ли предпочита да гледа към телевизора, отколкото към вас (независимо дали сте с рокля или със спортен екип) . Когато половинката ви се интересува повече от изявите ви в кухнята, отколкото тези в леглото, значи сте попаднали в бездната на рутината. На този етап от една връзка е нормално и двамата партньори да изпитат влечение към трети човек. Често и го правят, тъй като липсата на внимание е най-силният мотив на една жена да изневери. Господа, запомнете - ако не правите комплименти и изненади на любимата си, някой мачо е готов да ви отмени от тази „тежка“ задача!


Сексуална неудовлетвореност

Колкото и да си говорим празни приказки за любов, в основата на една връзка е сексуалният живот. Ако няма химия между партньорите, бъдещето им е обречено. Често обаче всичко започва добре, но проблемът е, че страстта не трае вечно. Както жените се оплакват от болки в главата, така и представителите на силния пол могат да използват оправдания колко са уморени. Ако това се повтаря твърде често или пък (пази Боже! ) не можете да вдигнете самолета, рано или късно приятелката ви ще се озове в обятията на някой друг. Това не означава непременно, че не ви обича, а просто има нужди (като всеки нормален индивид на планетата) . Човещинка е!

Отмъщение

Отмъщението е най-тъжната причина за женската изневяра. Когато една представителка на нежния пол бива наранена (най-често точно с изневяра) , тя прибягва до максимата „око за око“. Проблемът тук е, че в тези случаи на първия неверник не му пука особено за забежките на втория. Но пък историята познава куриозни случаи за изневяра с бащи, братя,братовчеди или всички наведнъж. Шегата настрана, ако някои видове изневяра мога да заздравят една връзка, този тип със сигурност не е от тях.


Алкохол

Като дами не можем да кажем, че се гордеем от това. Факт е обаче, че – особено по-наивните от нас, могат да бъдат омагьосани от някой непознат чаровник, когато са под влиянието на алкохол. Спиртните напитки могат да замъглят преценката. Когато става дума за жена обаче е по-вероятно алкохолът просто да засили нейната емоционалност. Иначе казано – ако си е легнала с друг след пиянска нощ, твърде вероятно е във връзката с партньора й да е куцало нещо и преди това.

Осъзнават, че не са с правилния партньор

Моментът, в който осъзнаеш, че си губиш времето с човек, който изповядва ценности, коренно различни от твоите и общото ви бъдеще ще бъде изковано предимно от скандали, винаги е стресиращ за една жена. Със сигурност, най-правилното решение е просто да каже „Чао“ на досегашния си любим преди да се опитва да срещне следващия. Не всички дами обаче имат смелостта веднага да сложат край и просто удължават агонията. Въпреки това вече не се чувстват емоционално обвързани с този човек, следователно си мислят, че са свободни да бъдат и с други. Накрая обаче всички може да останат наранени.