5 опции за зрителите на Синелибри без зелен сертификат

5 опции за зрителите на Синелибри без зелен сертификат

Единственият по рода си литературно-филмов фестивал Синелибри обяви, че подготвя пет възможни алтернативи зрителите си, които не притежават зеления сертификат, който ще е необходим от утре за влизането на прожекции на закрито. Те ще важат само за зрителите, закупили билетите си преди обявяването на мерките на 19 октомври и ще служат като компенсация.

Една от опциите пред зрителите е да върнат пропуска си срещу съответната сума. Друг вариант пред любителите на седмото изкуство е да получат безплатен достъп до Neterra.TV+ за филм по техен избор. Срещу всеки закупен билет могат да вземат след и безплатен пропуск за прожекция след отпадането на мерките. Това ще важи за филмите, които са от програмата на фестивала и са в регулярно разпространение. Такива са „Дюн“, „Бенедета“, „Влюбеният Айфел“, „Три етажа“, „Изгубени илюзии“, „Денят на флага“, „Историята на жена ми“ и др. Четвъртата алтернатива е срещу всеки билет да се получи акредитация с достъп до всички филми от програмата на Синелибри догодина. В замяна на закупен пропуск зрителите могат да получат безплатно и книга по избор от издателство „Колибри“, която да е на близка стойност.

Фестивалът ще продължи да се провежда присъствено до 31 октомври. За вечерта на награждаването, когато освен церемонията ще се състоят и две прожекции, ще има организация и за тестване на място. Те ще се извършват от представители на лаборатория, като ще струват 10 лв. Всеки, който трябва да се тества за COVID-19 преди да влезе в зала 1 на НДК, следва да пристигне 30 минути по-рано.

„Бихме искали да подчертаем, че създалата се ситуация не е по наше желание и категорично се разграничаваме от начина, по който тя е наложена – без време за реакция, без диалог, без стратегия. Поради мащабната организация и логистика с множеството киносалони и разпространители, както и предвид липсата на елементарна подкрепа от Министерство на културата и Министерство на здравеопазването, ще сме ви безкрайно благодарни, ако изберете опция, различна от възстановяването на суми за закупени билети. Вярваме, че ако сте зрители на фестивала, го цените и ще ни подкрепите. При всички случаи ви благодарим за доверието и даваме дума, че ще удовлетворим желанието за обезпечение на всеки зрител, щом това се налага поради създалата се ситуация“, апелират организаторите на Синелибри.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.