0

С ериалът „Криминалните случаи на Мърдок“ се завръща в родния ефир с 14-ти сезон.

Сериалът „Криминалните случаи на Мърдок“ се завръща в родния ефир с 14-ти сезон.

Актуалните епизоди стартират по Epic Drama на 17 януари и по този повод ви представяме пет любопитни факта за продукцията:

1. Поредицата по книгите на Морийн Дженингс, дебютира на 20 януари 2008 г. по канадския ТВ канал Citytv, което значи, че празнува 14 години в ефир идната седмица. Преди сериала са правени три филма, в които ролята на Мърдок се изпълнява от Питър Аутърбридж. Сериалът към момента има обща 15 сезона и 229 епизода и се гледа в над 100 страни.

2. Според Яник Бисон, когото сигурно никога повече няма да асоциират с друг персонаж освен детектив Уилям Мърдок, тайната на огромната популярност на сериала е в това, че е успешна смесица от романтика, интриги, загадки, наука, откачени изобретения и спорадични появи на някои исторически фигури, но най-важното е, че никой не се взема твърде насериозно. Макар и понякога да засягат тежки теми, напрежението винаги бива разсеяно с комични моменти.

 
3. Яник не обича да сменя дрехите си. За всеки сезон открива по нещо, което наистина харесва – дори и да е само чифт панталони – и носи само него. Да, обича да носи униформата си у дома, което влудява семейството му, но те не успяват да го убедят да ползва по-разнообразен сценичен гардероб.

 
4. Хелене Джой, която е в ролята на Джулия Огдън, прекарва повечето от времето си в над 200-те епизода на „Криминалните случаи на Мърдок“, поради което почти няма участия в други роли. Тя, обаче, има и други интереси – Джой има разрешително за агент на недвижими имоти и дори реално участва в продажба на няколко имота, което й носи не малко приходи.  

 
5. Яник Бисон пък като цяло не е голям кинофен и не гледа много сериали. Обича да кара ски и кара колело, както и да прави разни поправки из къщи, всъщност лично е реновирал всичките семейни имоти.