0

Н есебърският кмет Николай Димитров, който е кандидат за четвърти мандат, може всеки момент да се озове в ареста. Срещу него е образувано досъдебно производство, а Спецпрокуратурата готви повдигане на обвинение. То най-вероятно е свързано с предизборна търговия на гласове.

Несебърският кмет Николай Димитров, който е кандидат за четвърти мандат, може всеки момент да се озове в ареста. Срещу него е образувано досъдебно производство, а Спецпрокуратурата готви повдигане на обвинение. То най-вероятно е свързано с предизборна търговия на гласове.

Освен срещу кмета на Несебър, по същото досъдебно производство ще бъдат привлечени още четирима кандидати за властта в общината. Петър Хрусафов и Георги Георгиева от листата на "БСП за България" и Константин Лефтеров от "Движение 21". Тримата са кандидати за общински съветници в Несебър. Четвъртият в групата е Атанас Георгиев Япаджиев, регистриран като кандидат за кмет на кметство гр. Свети Влас, община Несебър, от листата на партия „Движение 21“ 
Само преди ден Главният прокурор е входирал в ЦИК мотивирано искане Комисията да даде разрешение за привличане и задържане като обвиняеми на петимата кандидати. Днес ЦИК са излезли с пет различни решения, с които дават разрешения за всеки един поотделно да бъде привлечен и задържан като обвиняем по досъдебно производство.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!