5 Бързи и лесни рецепти за след работа

5 Бързи и лесни рецепти за след работа

Прибирате се грохнали, не ви се стои над печката, а няколко гладни гърла чакат на вас? Ако картинката ви е позната, разгледайте нашите предложения за бързи и лесни рецепти за след работа, които ще ви спестят време и нерви.

Експресна вечеря на тиган

"Докато извадите тигана и вечерята направо сама се е приготвила, не вярвате ли?"

Необходими продукти

  • картофи - 3 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • кренвирш - 2 бр.
  • зехтин
  • кашкавал - 120 г
  • шарена сол

Начин на приготвяне

Обелете картофите. Измийте ги и ги нарежете на тънки филийки. Наредете ги на дъното на подходящ тиган. Напръскайте картофите със зехтини и сложете тигана на котлона. След като картофите добият леко кафеникав загар, ги обърнете и запечете от другата страна. Разбийте яйцата в купа. Полейте картофите. Наредете отгоре кръгчета кренвирш и завършете с плочки кашкавал, като покриете цялата повърхност. Намалете огъня, похлупете тигана и гответе, докато кашкавалът се разтопи. Поръсете готовото ястие с шарена сол и консумирайте топло.

Гондола на фурна

"Кой е казал, че не може да готвите хем лесно, хем красиво?"

Необходими продукти

  • кренвирши - 1 бр.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.

Начин на приготвяне

На дъното слагамe кренвирш или салам на колелца, малко натрошено сирене, настърган кашкавал. Отгоре чуквамe две яйца. Запичамe за около 10 минути във фурната, докато се разтопи кашкавалът и воалът :)

Вкусно ястие за заети домакини

"Не е лесно да си домакиня, минаваш от задължение в задължение, затова ние сме тук, за да ви дадем тази идея за едно бързо и лесно ястие, с което да си спестите малко време"

Необходими продукти

  • кайма - 250 г
  • ориз - 80 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • картофи - 500 г
  • сметана - 2 с.л.
  • вода - 200 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • черен пипер - 0. 5 ч.л.
  • сол - 0. 5 ч.л.

Начин на приготвяне

Измийте и полусварете ориза, прецедете и отново измийте под течаща вода, оставете отново да се отцеди от водата. В тиган загрейте олиото и запържете ситно нарязания лук за 2-3 минути и добавете настъргания на ситно ренде морков, пържете до омекване на зеленчука. В купа смесете каймата със запържения зеленчук и полусварения ориз. Добавете настърганата скилидка чесън, черен пипер и сол на вкус, замесете до еднородна смес и оформете 10-11 кюфтенца. Подредете ги в тавичка на разстояние една от друго. Обелете картофите и ги нарежете на кръгли филийки, подредете ги изправени между картофите. Поставете тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете ястието за 15 минути. През това време подгответе соса, като в купичка смесите сметаната с водата, разбъркайте. Добавете доматеното пюре, солта и черния пипер, разбъркайте до еднородна смес. Извадете тавата от фурната след като изтече определеното време, полейте запеканката със соса и отново върнете тавата във фурната. Допичате ястието за още 30 минути.

Сиромашка вечеря с яйца

"Като истински магьосници в кухнята ще ви покажем как да спретнете страхотна вечеря с минимум усилия и продукти"

Необходими продукти

  • хляб - 4 - 5 филии типов или бял
  • масло - за намазване
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кашкавал - може и сирене 150 г

Начин на приготвяне

Намазва се тавичка с масло. Всяка филия отгоре се намазва тънко с масло и нареждаме в тавата една до друга. Отгоре се поръсва с един пласт настърган кашкавал. Оформя се дупка с пръсти в средата на всяка филия и чукваме по едно яйце. Поръсва се със щипка сол, черен пипер. Печем сиромашката вечеря в загрята фурна 180 градуса за 5 минути отдолу и отгоре, после се запича само отгоре 10 минути да стегнат яйцата, ако е нужно се покрива с алуминиево фолио да не прегори.

Пилешки плешки с вълшебен вкус

"Магически вкусни и абсолютно неустоими - ето така можем да ги опишем най-добре"

Необходими Продукти

  • пилешки плешки - 6 бр.
  • кисели краставички - 10 бр.
  • готварска сметана - 1 кутийка
  • топено сирене - ½ кутийка (100 г)
  • универсална подправка - 2 с.л. Вълшебен вкус
  • черен пипер - щипка
  • олио - 3 с.л
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Обезкостете плешките плешки и ако е нужно, на по-дебелата част от месото леко начукайте или нацепете с нож. Поръсете ги с подправката за пилешко и олиото, хубаво ги натрийте. Нарежете краставичките, а готварската сметана загрейте на котлона с част от топеното сирене и малко черен пипер. В йенски съд подредете като слагате ред месо, краставички и заливате с малко сос. Редите така, докато свършат продуктите. Най-отгоре заливате с останалата сметана и редите парченца топено сирене. Слагате капака и печете в умерена фурна до зачервяване. Уникални плешки с вълшебен вкус, които се топят в устата.


Добър апетит!

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.