Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май
2

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Строителството в Царево и Ахтопол ще бъде забранено от 15 май до 1 октомври тази година. Това се прави с оглед нормалното започване и протичане на туристически сезон „Лято 2016“, съобщиха от Община Царево. Заповедта е издадена от кмета Георги Лапчев. В нея е посочено, че се забранява извършването на строително-монтажни дейности и в селата Резово, Синеморец, Лозенец и Варвара, както и техните землища, а също и в землищата на Ахтопол и Царево. Забраната за строителство на тези места важи от 15 юни до 15 септември, съобщи Блиц.

Строителни работи ще се допускат само за неотложни аварийно-ремонтни и геозащитни мерки и дейности, до отстраняване на повредата, както и в случаите на реализиране на обекти по техническата и социална инфраструктура, финансирани от общинския бюджет.

Забранява се и достъпът на тежка строителна техника (кранове, багери, самосвали, фадроми и т.н.) до указаните населени места. Изключение ще се прави за техниката за асфалтиране и поддържане на уличната мрежа, също и за извозването на битовите отпадъци.

Собствениците на имоти, възложителите и инвеститорите са задължени да предприемат необходимите действия по изграждане и обезопасяване на строителните обекти и площадки. Те трябва да почистят също така тротоарите и уличните платна около строежите. Това трябва да стане в срок до 1 юни.

Тези, които нарушат изискванията на тази заповед, ги грози съставянето на констативни протоколи и актове от упълномощени служители на Общинската администрация, както и служители на Районното управление в Царево.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.