Снимки

Годишната такса за специалностите „Право“ и „Международни отношения“ в редовно обучение в Алма матер се увеличават от 500 лв. до 739 лв. Скокът беше приет от Академическия съвет на Софийския университет. Увеличават се и годишните такси в още останалите 23 професионални направления, в които Софийският университет обучава студенти. Повишението е между 40 и 239 лв. за редовната форма на обучение и между 15 и 370 лв. за задочната форма. Най-голямо е увеличението на годишната такса за задочно обучение в професионално направление „Педагогика“ - от 115 на 485 лв.

Новите тарифи се отнасят единствено за новоприети студенти и няма да важат за действащите курсисти, които са започнали обучението си преди учебната 2016-2017 г. Факултетът по медицина и Факултетът по химия и фармация не предлагат увеличаване на годишните такси за обучение на студенти и през следващата учебна година те ще се запазят в същия размер от 925 лева за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и 720 лв. за специалностите в професионално направление „Здравни грижи“.

Таксата за кандидатстване в Софийския университет се запазва на нивото от миналата учебна година – 30 лв. Студентските такси в СУ не са увеличавани от 2008 година.


 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Водна война във Видин

Ден преди финала на фестивала за музика и изкуство, чийто домакин за девети път е Видин, участниците преживяха незабравими моменти с играта „Водна война”, която по традиция се провежда всяка година. Младежите, въоръжени с водни пистолети и шишета с вода, се постараха нито един от приятелите им да не остане сух. Изненадващо във водния „сблъсък” се включи и екип на „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Видин и превърна събитието в истинско забавление.

Нови археологически обекти в Северозапада получават финансиране

Нови археологически обекти в Северозападна България получават тази година финансиране от държавата, съобщи директорът на Регионалния исторически музей във Видин Фионера Филипова.
Министерството на културата ще финансира теренни археологически проучвания в редица обекти на територията на Северозападна България - особено в пещерите, които като карстови образувания са доста интересни обекти. Те са много и разнообразни, което показва колко богато е археологическото наследство в тази част от страната, каза Филипова.

Обраха бензиностанция във Врачанско

Кутията с оборота и стекове цигари са задигнати от бензиностанцията във врачанското село Михайлово, съобщиха от областната дирекция на МВР. Откраднатата сума е 13 700 лева.