Снимки

Повечето крадци биха избегнали среща с разгневен собственик. Но тъй като не е възможно да има непрекъснато човек в дома, Kevin можем да го замести. Това е излъчващ светлина високоговорител, предназначен да симулира присъствието и звуците на истински човек, до такава степен, че може да отблъсне нежеланите посетители, когато няма никой в къщи.


Създаден от швейцарската компания за сигурност Mitipi, Kevin е кръстен на героя на Макули Кълкин, борещ е с кради във филмите „Сам Вкъщи”. Подобно на Kevin от филмите, електронният Kevin използва някой хитрини, за да предпази дома от нашественици.

Свързаният с Wi-Fi високоговорител е представян, като виртуален съквартирант предназначен да симулира присъствието на реален човек в дома. С помощта на вграден сензор за светлина, Kevin може да излъчва топла бяла светлина или RGB светлина, Устройството може да усети кога е време да освети пространството и дори може да пресъздаде светлината от работещ телевизора, отразяваща се в стената.

Kevin разполага с 5-ватов високоговорител, за да възпроизвежда различни шумове, които са характерни за дома, като например стъпки, свирене на инструменти или скимтене на домашен любимец. Различните настройки на светлината и звука може да се автоматични или да се управляват ръчно от бутоните на устройството, както и дистанционно от приложение за смартфони.


Kevin използва алгоритъм, който взема под внимание неща като местоположение, език, часова зона и прогноза за времето, за да симулира по-добре присъствието на реален човек. Потребителите могат също да насочат Kevin, задавайки предпочитания, като дали живеят сами, свирят на инструменти или имат домашен любимец.

Mitipi провежда кампания с Kickstarter, за да финансира производството на Kevin, като цената за виртуални съквартирант при предварителна поръчка е CHF 199. Доставките се очаква да започнат през декември 2018 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Имота се намира на върха на оптично влакно

Нанофабрика изгради най-малката къща

Имота се намира на върха на оптично влакно

Малките къщи, добиват все по-голяма популярност. За да демонстрират възможностите на нова нанороботизирана система, френски учени изградиха микро къща на раздвоения край на оптично влакно.

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Система на Bosch прави мотоциклетите по-безопасни

Газ поддържа мотоциклета в траектория

Производителите на мотоциклети се стремят да ги направят колкото е възможно по-безопасни и обикновено за това се грижи електроника, като контрола на сцеплението, ABS в завой и електронното окачване.

Устройството изгражда обекти без нагряване

Заработи най-големия 3D принтер

Устройството изгражда обекти без нагряване

Австралийската компания Titomic представи най-големият 3D принтер за метал, в света, в напълно автоматизираното си съоръжение в Мелбърн.