Снимки

 

През 2015 г. звездата на сериала „Игра на тронове” Емилия Кларк, която играе ролята на Денерис Таргариен - майката на драконите, е обявена за една от най-сексапилните жени на света. И има защо. Всеки мъж, както и всеки ценител на женската красота, може сам да си достави удоволствието да потърси снимки на Майката на драконите в мрежата. Самите дракони са фантастични, силни, нежни, но и жестоки същества. А сериалът „Игра на тронове” е най-добрият телевизионен филм на всички времена.

Джудит Бътлър (р. 1956 г.) пък е майката на джендърите. И те фантастични същества, но слаби, недоволни и неопределени. Или може би Бътлър им е баща, защото тя/той се самоопределя като лесбийка и следователно не е много ясно какво точно е. Затова ще го оставим в особен смесен род, защото българският език е богат. Но именно родове има в българския език, а не джендъри, слава Богу! Вижте лицето на идеолога на джендър-фантазмите на едно кресливо, не особено умно и агресивно сексуално малцинство.

Г-жа/г-н Бътлър е американска еврейка с руско-унгарски корени. Нейни роднини са убити от германците по време на Втората световна война. Бътлър обаче заема антиизраелски позиции по редица въпроси и в частност по израелско-палестинския конфликт. Тук тя поддържа терористичните движения „Хамас” и „Хизбула”. Заради това Бътлър е официално обвинен/а в антисемитизъм и е наречена „морално покварена” от международни еврейски организации. Автор е на редица книги като „Безпокойства около джендъра” (Gender Trouble), “Тела, които значат”, „Отменяне на пола”, „Въпросът за джендъра” и др. Трудовете на Бътлър се приемат нееднозначно. Някои критици ги смятат за оригинални, което сигурно е вярно, докато други я обвиняват в

шарлатанство, което вероятно също е вярно

Така например професор Марта Нусбаум от Чикаго пише: „Трудно е да се прецени значението на идеите на Бътлър, защото е трудно да се разбере какви са те. Изпъстрената с неяснота нейна проза помага да се създаде аура на важност. Читателят, който не може да разбере за какво става въпрос, трябва да се съгласи, че това е нещо важно. „За тези си постижения Бътлър получава антипрестижни награди за „лошо писане”. Както отбелязва Комитетът по анти-наградите, опитите да се разбере какво иска да каже Бътлър, са загуба на време и изтърваване на смисъла.

Тук ще дам някои мисли на джендър титана Бътлър за властта

и хората, за което искрено се извинявам на читателите. И така: Субектът е принципно зависим от властта, но несводим до нея. Властта е едновременно външна спрямо субекта и зависеща в своето съществуване от него. Субектът е мястото на преповтаряне на властовите условия, което е ключово за възпроизводството и развитието им. Разбрахте ли нещо? Аз лично не, а и всички мои познати, на които показах това – също. А иначе имаме прилични коефициенти на интелигентност. Както се казва, повредата не е в нашия телевизор. Другаде е. Разбира се, хартията (или компютърната памет) е търпеливо нещо и всеки може да я изнасилва, колкото си иска. Няма обаче да допуснем да изнасилват децата ни с подобни, меко казано, дивотии.

През 2012 г. Бътлър получава германската награда „Адорно” за значителни приноси във философията, театъра и киното. Това се приема лошо и даването на наградата е определено като „скандално”. На самото връчване има демонстрация срещу награждаването, както и демонстрация в подкрепа на Бътлър. Това трогателно напомня българската практика в областта на демонстрациите. Къде сме обаче ние в този на пръв поглед безсмислен поток от думи и хаотични действия?

Звездата от „Игра на тронове” Емилия Кларк-майката на драконите, беше обявена за една от най-сексапилните жени на света.

 

Доскоро напоително ни обясняваха, че сме се изгубили в превода

на Истанбулската конвенция и не разбираме какво е това „джендър”, дето било социален пол. Това с превода е фундаментална глупост, защото предполага, че не 80%, а цели 98% от българите сме дебили. Е, чак толкова не сме. Междувременно се появи нов превод на документа, в който фундаменталната глупост беше повдигната на квадрат. Там дивотията „джендър” изчезна, но нека видим какво остана. Остана това, че вече ни учат какво е „пол”. И какво точно ни учат? Първо седнете, за да не паднете от смях. В новия превод на чл. 3, т. „в” на злополучната и зловредна Конвенция, пише следното: „пол” означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята подходящи за жените и мъжете.

Напълно в описания по-горе стил на майката на джендърите, това изречение е лишено от логика, но е пълно със зла умисъл. Първо излиза, че жените и мъжете нямат пол, защото самото понятие „пол” според Конвенцията използва понятията „жена” и „мъж”. Изглежда както г-жа/г-н Бътлър, така и неговите следовници у нас, имат много смътно понятие от логика. Както Аристотелева, така и всякаква друга. Защото е връх на глупостта да обясняваш понятието А чрез Б, а Б – чрез А. И второ, „пол” било социално изградена роля и характеристика според представите на обществото! На всичкото отгоре става въпрос не за българското общество примерно, а за неясно кое. Пропагандаторите на Конвенцията имат ли някакви минимални познания по антропология? Излишен въпрос.

Според горното определение полът е някаква дивотия,

родена във възпален мозък, която не зависи от половите белези на индивида и от произвежданите от тялото му хормони. Тоест всеки брадат терорист, самоопределил се като лесбийка (да не забравяме, че лесбийките са голямата грижа на Конвенцията), попада под пълната защита на закона, дават му се пари и му се осигуряват перфектни условия за живот, които са недостъпни за поне половината от българските пенсионери. Нещо повече, брадатият лесбиец непременно ще се окаже набит и абюзнат и държавата (Българската!) ще трябва да му плати лудо обезщетение за това. И не само на брадатия лесбиец, но и на всяка представителка на определен етнос, която също ще се окаже насилена домашно или улично от някакъв непознат (вероятно този, с когото живее в момента) и нея също трябва щедро да я обезщетява държавата. Тези обезщетения стриктно ще се контролират от държавно хранени НПО-та и от наблюдателно-наказателния орган GREVIO, правен по модела на подобни органи в тоталитарните държави от не толкова далечното минало. С което уж сме се били разделили. Не, не сме се. Защото се опитват отвсякъде да ни го вкарат отново. Е, засега не успяват. България, разбира се, е богата държава и поне в началото ще издържи на този унизителен финансов рекет. А после? После ще има разни други неща и може дори някой невинен джендър да го отнесе.

И още нещо има, с което създателите и адептите на истанбулския документ откровено се гордеят. Щели да премахват стереотипите на пола! А бе, аланкоолу, какво точно смяташ да премахваш? Та нали именно чрез системата от стереотипи е оцеляло човечеството като такова и българският народ в частност през вековете и хилядолетията!

Стереотипите, разбира се, еволюират заедно с човека,

но именно по правилата на еволюцията става това. А не по волята на джендър идеолозите, които самите трудно разбират какво искат и какво са написали. В този дух са и опитите на джендъролозите да промият мозъците на децата ни.

А опасността отдавна не е само на теория. Вече има обучение по джендърология в някои български университети. В училищата са плъзнали анкетьори да питат децата на България от какъв пол са и как се чувстват в него! Публикуват се детски уж книжки и комикси, където същата тази нечист преспокойно се обсъжда и рекламира. И има опасност да стане като в българската поговорка, че докато умните се наумуват, лудите вземат, та се налудуват. Продължават следователно да ни мислят за дебили. Което отново поставя въпроса за дебилитета, но в малко по-друг аспект.

Лъжите в цялата история са особено отблъскващи

Първа е лъжата на авторите на злополучния документ, който уж бил за ненасилие срещу жени и деца, а се оказва, че е за правата на гейове, лесбийки, транс-не-знам-си-какви, бежанци и мигранти. И незнайно защо се мълчи за насилието срещу мъже. Една четвърт от всички насилени хора в белите държави са от този именно пол. Разбира се, транс-не-знам-си-каквите също не трябва да бъдат насилвани. Никой не трябва. Но мен от малък са ме учили, че не е хубаво да се лъже.

Лъжа беше опитът Истанбулската конвенция да се прошмугне бързо и незабелязано в парламента около Нова година, та белким неизтрезнелите още българи не разберат, какво им се стоварва върху главите. Е, разбраха, за жалост на манипулаторите. Лъжа беше опитът да се скрие обяснителният доклад, където в явна форма лъсва замисълът на Бътлър и нейните/неговите апологети у нас. Лъжа беше, че не знаем езици и се губим из превода. Лъжа беше внушението, че ако не подпишем документа, ще бъдем като Русия. А защо не като Англия? Родината на модерната демокрация, дарила на света Магна Харта (Великата Харта), най-великият конституционен документ на всички времена, станал основа на индивидуалните свободи срещу произвола на властта на деспотите. Не станаха ли май доста лъжите?

Страната ни е подложена на чудовищен външен натиск, за да приеме нещо, което народът и всички вероизповедания в България категорично отхвърлят – това е без всякакъв прецедент, и не само в България. Днес е както през 1943 г., когато народът и Православната ни църква не приеха германската идея за окончателно решаване на еврейския въпрос у нас. И спасиха българските евреи, като застанаха зад ценностите, които са ни съхранили като държава през 14 века история. Каквато история никоя държава в Европа няма.

 

Да спечелиш войната

И защо е този натиск? Да не би на джендър идеолозите, които се опитват да вземат световната власт, им пука специално за България? България не обрязва жените си (което не е вярно за Франция, Англия и Белгия), а насилието над жени, което за съжаление съществува и у нас, е под световните и европейски норми. Не че не трябва и то да бъде изкоренено, разбира се. Та не за жените и децата на България иде реч. Иде реч за това, че България може да се окаже камъчето, което ще обърне колата на джендър инвазията, както и на една друга инвазия се е запънала. Първо в Европа, а после и по света. Макар че надали.

Засега битката е спечелена. Остана да спечелим войната. А ние сме известни с това, че печелим почти всички битки без да изгубим бойно знаме – няма такава държава по света , но губим накрая почти всички войни. От нас зависи това да не се случи отново.

 

 

 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.