Снимки

 

Флагманът на фабриката за фалшиви новини „Капитал“ продължава с евтините манипулации по адрес на Делян Пеевски по смехотворната опорна точка, че имал влияние в Българската национална телевизия. Псевдожурналистическата публикация в последния брой на „Капитал“, посветена на БНТ, има за цел да създаде усещането, че обществената медия е подчинена на нечии интереси и естествено те няма как да са на друг освен на необходимия враг Пеевски. Всъщност статията е един зле прикрит плач, че откакто е сменно ръководството на обществената телевизия, опорните точки, защитаващи интересите на олигархичната шайка около Иво Прокопиев, все по-трудно намират реализация там. И като съвършено безспорен факт с лека ръка е посочено, че трима от четиримата членове на управителния съвет на БНТ били хора, свързани с Пеевски. Как, защо, кои? Все въпроси, на които нормалната журналистическа етика изисква отговор и доказателства. Естествено, тези въпроси не намират отговор в публикацията. Дори напълно облъчен читател на „Капитал“, който би се поинтересувал кои, аджеба, са хората на Пеевски в БНТ, да потърси в архива на Прокопиевата медия, ще намери предишния материал по тази тема, където обаче „свързан с Пеевски“ е само един от тях. Естествено, пак без доказателства. Тоест няма значение какви са фактите и дори какво са писали вчера. Ако вчера Пеевски е имал един свой човек в УС на БНТ, днес те са трима, а утре може би „Капитал“ ще напишат, че са 5 на брой, без значение, че органът е съставен само от четирима души. Важното е Гьобелсовата пропаганда да върви и дълбоко неверни твърдения, писани в миналото, вече да се преповтарят като неоспорими факти. Всъщност целият брой на „Капитал“ е осеян с такива „леки подробности“, клеветящи депутата и наш издател. На една страница ЕС бил възмутен от Пеевски и медийния му монопол, на следващата предлагал лобистки закони, по-нататък пък овладял държавната медия. Засега само в хороскопите не е посочен Пеевски като причинител на ретроградния Меркурий, но имайки предвид качеството на списваните текстове в „Капитал“, може би в следващия си брой ще достигнат и до този извод. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.