Белият лабрадор Натан от намиращото се източно от Торино селце Гарбаня си „осинови“ глиганче. Според стопаните на кучето Гауденцио и Клаудия Каневаро то било довлякло дивото прасенце преди месец в къщата им, захапвайки го леко за вратлето сякаш е негова рожба. Случило се след поредния богат лов в района на глигани и местните жители твърдят, че след него ошареното в кафяво и черно животинче било останало сираче. Селски стопани от района пък били забелязали глиганчето да скимти под моста, който се намира недалеч от дома на Натан и се обадили по телефона на местния горски да прибере животинчето на сигурно място. Изглежда обаче, че лабрадорът изпреварил държавния служител, спасил прасенцето от бренекетата на авджиите и го обсипал с грижи и обич.

„Сега двамата са неразделни, играят, боричкат се и хапват заедно“ – обясниха на любопитни репортери чорбаджиите на Натан. Те кръстили глиганчето Кико, тоест „Зрънце“ на български и смятат, че то и лабрадорът могат да бъдат взети за истински приятели. „Повече обаче приличат на родител и дете, тъй като Натан непрекъснато се грижи за Кико – обяснява Клаудия, - гушка го, ближе го по муцунката, дава му от собствената си храна, на която обаче понякога прасенцето се мръщи!“ Просто защото Кико не обичал месо в консерва, а предпочитал мляко, нарязани ябълки и начупени жълъди. Но напоследък започнал да лапа лакомо и най-обикновени солени бисквити при това от ония за хора, а не за домашни любимци. „Любимото им занимание е да се разхождат заедно из улиците на селото ни и да попиват със сетивата си струящата към тях отвсякъде любов!“ – смеят се Гауденцио и Клаудия, които са най-известните производители на тиквички в района източно от Торино. И те, и съселяните им, призоваха местните авджии да не стрелят по прасенцето, ако случайно го мярнат да скита с красивия бял лабрадор.

Изглежда обаче, че Кико не е първата рожба, „осиновена“ от двегодишния Натан – преди няколко месеца той обгрижвал като истински баща няколко патета, след тях пък започнал да напътства в живота агънце.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Минерал за 1 млн. долара показват в Двореца в Балчик

Близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей „Земята и хората” са изложени в галерия „Тунела”

Специално селектирана колекция от близо 100 скъпоценни и декоративни камъни от фонда на Националния музей “Земята и хората” е представена в галерия „Тунела” на културен център „Двореца“ в Балчик. Изложбата е под надслов „Съкровищата на Земята”.

Цяло село италианци искат да са котки

Да ги наричат котки, а не „бролончани“ или човеци настояха в специална петиция до властта в Рим всичките 357 жители на малкото италианско селце Броло ди Нонио. То се намира на височините над приказното езеро Орта, което пък се е ширнало в северозападната част на Апенините, недалеч от Торино и Милано. И от край време е истинско царство на четириногите домашни любимци и може би те са тачени тъдява дори повече отколкото кравите в Индия.