Кмет изригна във Фейсбук:  Питат ме за щърковете, а не за хората

Кмет изригна във Фейсбук: Питат ме за щърковете, а не за хората

Гневен пост срещу административните усложения и бюрокрацията публикува в социалната мрежа Фейсбук кметът на изцяло селската община Опан Генчо Колев.Повод за критиката станала разправията около съдбата на отколешно щъркелово гнездо върху купола на храма в родното му село Бял извор, който пострадал при неотдавнашна буря. Налагало се демонтиране на конструкцията и ремонтирането по възможно най-спешния начин за да бъдат изпреварени пролетните дъждове.Цели три дни продължила обаче размяната на кореспонденция между държавните институции и неправителствените екологични организации, докато се получи разрешение старото гнездо да бъде свален с крак и монтирано на друго място.

„Проведох многобройни разговори и писма с национални и неправителствени организации, за да получа посоката, която трябва да спазвам. Всички с голяма загриженост се вайкаха, какво ще е съдбата на щъркелите, които до момента все още не бяха се населели и според еколозите не са се сдвоили/чифтосали/. Използвайки тези критични 1-2 дни, спешно организирах техника за свалянето, но преди това разпоредих да се монтира ново гнездо на електрически стълб, който не е свързан с проводници в близост до старото гнездо. След това на него поставихме част от старото гнездо и т.н.  В момента на свалянето, редица журналисти и представители на неправителствени организации, запъхтени от бързане се интересуваха за случая. Многобройни бяха и обажданията на спешния телефон, за „трагичната участ“, която следва…“, коментира кметът на община Опан. И допълва:“…но не зная защо се мисля, че нашето общество влага прекалена енергия за това, какво става с щъркелите, кучетата, „щастливите кокошки“ и различната друга твар, а е малко загрижена за това, как хората живеят. ..

 Ако не знаете идете в село  Тракия, в разрушения ракиен казан и вижте как хората, които нямат дом живеят там /по зле от кучетата/. Ако някой е загрижен, може да попита, но не вярвам, защото няма подобни институции, които да направят нещо реално за тях. Някой интересува ли се, тези бедни хора, какво ще ядът днес, а утре.?... Това е новата философия на педерастията и то не във физическия смисъл, а тази на ментално ниво в т.н. европейско общество…“.

На финала на поста си Генчо Колев тъжно пише: Ей, хора от разни бюрократични инстанции и организации, остана ли сред нас малко човещина, за да помислим и малко за хората, които по нещастие живеят в тази страна и при тези измислени правила и приоритети!!!!“

 

Гнездото все пак е преместено, вече е започнат и ремонтът на пострадалия от вятъра църковен купел, очаква се щъркеловата двойка да кацне в новия си дом.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.