Снимки

Без да богохулстваме, ама всяка тайна вечеря е съмнителна работа. Вечеря добре, ама защо да е тайна? Тайна е, защото след нея винаги излиза нещо, което не е това, което се очаква като краен резултат. Да не забравяме вечния пример, че след една такава тайна почерпка предадоха Христос. А почти 2000 години по-късно Федералното бюро за разследване намери начин да подобри ноу хау-то на Юда. Ченгетата платили 25 000 долара за вечеря на мафиотските босове в Бронкс, след което ги арестували. Ченгетата се охарчили приблизително с по 1000 долара бюджетни пари на човек, обаче си гарантирали резултата. Освен това имали и внедрен човек сред мафиотите в ролята на Юда, който се съгласил да сътрудничи и издънил колегите от Коза ностра. И за да е пълно повторението на историята, шефовете на кланове дори си направили обща снимка, по която после прокурорите им повдигнали обвинения. От тази история могат да бъдат направени няколко извода. Първо, че историята не всякога се повтаря като фарс, а понякога дори и плашещо буквално. Второ, че за да получиш нещо, трябва да дадеш поне 25 000 долара, за да си струва резултатът. Трето, че ефективността е пряка функция от оптимизацията на работата и правилното управление на финансовия ресурс. Четвърто, че ако много искаш нещо, с малко напрягане на ума нестандартният подход гарантира успеха. И пето - че големият проблем на мафията винаги е бил в самодостатъчността й и липсата на въображение. Няма как да разчиташ само на голата родова традиция и да си в крак с новото време. Резултатът е, че те изпържват с библейска хватка на 2000 г.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Eнергийни сюжети или каква е връзката между леда, електричките и "Белене"

Явно последната седмица на петия месец от нашето председателство на Съвета на Европейския съюз ще протече под знака на две важни визити на български политици в Русия: отминалата вече среща на президентите на двете страни в Сочи и предстоящата среща на българския премиер с руския президент и с други официални лица на 30 май в Москва.

Побойниците от фейсбук

Късно следобед в събота до читалището в кв. "Гривица" в Шумен убили с нож млад мъж, баща на три деца. На пръв поглед мнозина биха отвърнали глава - битова свада на границата на квартала с циганската махала, някак си дежавю, което не предизвиква съпричастност. Можеше да си продължим с обърната глава, ако не беше цялата съботна активност на убиеца в социалните мрежи.

Вечната сила на пазарлъка

 Промениха се светът, хората и техните нрави. Няма го умилителния пазарлък от времето на Любен-Каравеловите герои. Дигиталната епоха иска своето.