Снимки

Компанията Magic Leap отдавна разработва мистериозно устройство, което ще промени добавената реалност (AR) и в продължение на няколко години събра стотици милиони долари инвестиции. Днес компанията разкри действителния хардуер, Magic Leap One, достъпен за разработчици от следващата година.


Magic Leap One, ще разполага с подобни AR функции, като Microsoft HoloLens и ARKit в iOS, където цифровата графика се слива с реалния свят, докато потребителя се движи.

Magic Leap се откроява с технологията Digital Lightfield, която прави компютърно генерираните образи да изглеждат като реални физически обекти, които са част от пейзажа.

„Фотоните от светлинното поле генерират цифрова светлина с различна дълбочина, която се смесва безпроблемно с естествената светлина, създавайки живи цифрови обекти, които съществуват в реалния свят”, казват от компанията. „Тази усъвършенствана технология позволява на мозъка ни естествено да обработва цифрови обекти по същия начин, както обекти от реалния свят, което го прави технологията подходяща за употреба за дълги периоди от време”.


Известните характеристики са доста оскъдни и Magic Leap казва, че продуктът може да изглежда различно, когато стигне до пазара, но е известно, че устройството ще се захранва от малка батерия, която се носи на кръста, наречена Lightpack. Докато при HoloLens, всичко се намира на главата на потребителя.
Не се изисква допълнителна връзка с компютъра и е включен основен контролер, като навярно ще се поддържат жестови и гласови команди.
AR обектите ще могат да взаимодействат с обекти от реалния свят и да бъдат постоянни. Например, компютърно генериран дроид ще може да разпознае къде е дивана в стаята, а AR генериран телевизор с голям екран на стената в хола, ще бъде там и на следващия ден.

От компанията заявяват, че очилата ще се предлагат в два размера, които ще може да се регулират, а вградени камери и аудио сензори  ще използват проследяването на движенията на потребителя в помещението.
Един от детайлите, който предстои да бъде разкрити е живота на батерията, което отдавна е проблем за подобни устройства. Вероятно Magic Leap все още работи по този въпрос преди пускането на устройството през следващата година.
Изглежда, че Magic Leap One ще стигне до пазара, след като пусне ранна бета версия за хора, които искат да кодират съдържание за устройството и са готови да платят висока цена за привилегията.

Заинтересованите от това може да се регистрират за повече подробности през 2018 г

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.