Изоставеното родопско село Одринци стана Германска колония след като бе заселено от 22 немци изкупили част от имотите в населеното място. В малката паланка на община Ивайловград на книга живеят 5 души, а реално са само двама. Характерната тишина на призрачното село обаче напуска с идването на чужденците в началото на април. Те не само увеличават 10 пъти населението на Одринци, но започват и да го променят. Купуват къща,обширен двор и всички налични кози от съседните села. Събират стадо от 230 животни, за което тепърва купуват кошари, а вече са капарирали сено и фураж за зимата. Отделно от това пазаруват ударно строителни материали и домашни потреби от бакалиите наоколо с което дават нов живот на почти фалиралия селски бизнес. Немците не гледат на нещата по този начин. Според тях, ако с нещо могат да помогнат на местните жители, то е сприродосъобразния си начин на живот и лечението с билки и медитации, което изповядват. Този им подход е прилаган, успешно според тях, в продължение на 7 години в африканската държава Того. Там емигрира от Германия първоначалното ядро от 18 души през 2007-ма година. Лекуват деца, грижат се за сираци, бедни болни и стари. През 2014-та година обаче

племенния съвет решава да напусне

защото самите лечители почват да серазболяват от тропическите болести, към които така и не изграждат устойчив имунитет. Напускат в началото на следващата година, с двама местни от Того, вербувани за каузата. И избират България. Харесала им природата, гледана по интернет, но конкретното място избират... на място. След внимателно обследване на енергията му. Според гурото на групата, 55-годишния Юрген, Одринци притежава мистична сила и енергия, връзка със земята и природата, което имало мощен лечебен потенциал. Отделно, било и богато на лечебни билки. Фактът че всичко било запустяло и полуразрушено не притеснявал чужденците-свикнали да правят всичко сами, включително ремонти и отглеждане на храна.

Що се отнася до удобствата, напълно им били достатъчни 12-те палатки в които живеят. Там са настанени 17 възрастни и 3 деца. В близко те трябва да се преместят в кирпичената къща, която са купили.

Засега в нея има само една що годе готова стая с майката и новородения член на комуната и единствен българскигражданин-

малкия Милян който поема първа глътка въздух

тук в България преди 5 седмици.

По първоначална информация, детето е родено в домашни условия, съобразно природния начин на живот на комунарите. Видели учудването на питащите, групата поредактира версията си-появява се думата болница, а след кратко замисляне се назовава и градът-болница в Пловдив. Нищо че първоначално твърдят че са стигнали само до Хасково, откъдето е и посредникът им за купуването на имота в Одринци. Темата с детето остава табу, за сметка на по-интересната история на последната немска инвазия в България.

Нейните изпълнители са заможни и сравнително високопоставени членове на завидно уреденото немско общество.
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Болните от морбили постоянно се увеличават

Броят на болните от морбили нараства и ще продължава да расте. Това прогнозира главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред БНТ. В момента те са 460, сред които 20 служители на болници.

5200 деца избягали от училище след първия звънец

5210 деца са отпаднали от образователната система след първия звънец на настоящата учебна година до 1 април. Това става ясно от писмен отговор на просветния министър Красимир Вълчев на депутатско питане.