Снимки

Технологичния гигант Samsung, по-известен с масовата си електроника, като смартфони и телевизори влизайки в крак с тенденциите ще покаже своята експериментална страна изложението CES 2017 през януари. Компанията ще представи няколко продукта от своето подразделение Creative Lab (C-Lab), като интелигентен маркер за детски играчки и две устройства, целящи да променят грижите за кожата в домашни условия.


Tag +

 

Tag + от C-Lab е бутон свързващ се чрез Bluetooth, който добавя допълнителни функции и социални характеристики към всички детски играчки. Прилепвайки се към кукла или фигурка на герой и деца може да го натиснат еднократно или продължително, да го разклатят или раздрусат и съпътстващото приложение за таблет ще реагира по съответния начин. Чрез приложението, децата също може да се свързват с приятели, за да видят бележки и снимки, когато техен приятел си играе.

Най-интересното при Tag + не са неговите интернет способности и това, че работи, като всяко Bluetooth устройството с мобилно приложение, а това как представят ползите от него. C-Lab твърди, че добавянето на този вид функционалност задържа вниманието на детето за по-дълго. От друга страна, Tag + предоставя най-спорните аспекти на интелигентните устройства, като безсмислено прекарано  време пред екрана и пренасищане на социалните медии с детски играчки.

 

 

S-Skin и Lumini

 

Другите два водещи проекта на C-Lab са потребителски продукти насочени към грижите за кожата. От видеоклиповете се разбира, че и двата продукта са предназначен за козметична употреба, а не за предпазване и лечение на тежки здравословни състояния.

S-Skin е система от три части, състояща се от лепенка с микроигли, LED светлина и мобилно приложение. Според C-Lab, те работят заедно, за дълбоко проникващо в кожата и по-добро третиране, анализ и лечение на кожни заболявания, както и записването и представянето на данни за кожата.

 

 

Lumini функционира, като скенер за кожа. Създателите му твърдят, че може да идентифицира потенциалните проблеми за красотата под повърхността на кожата, което позволява да бъдат третирани, преди да се появят на повърхността. Lumini сканира лицето, а придружаващото приложение интерпретира данни, идентифицира дисбаланси и предлага продукти за коригирането им.

Разбира се, козметичните продукти ще трябва да бъдат обстойно проверени, като Samsung не споменава дали или как те ще бъдат оценявани. Все пак, тези продукти не представляват разтърсващо открития, от което веднага се възползват потребителите. Вместо това, изглежда, че е по-вероятно това да повлияе на козметичната индустрия променяйки начина, по който продуктите за кожа се продават.


Samsung стартира C-Lab през декември 2012 г. с намерението да подкрепи творческата корпоративна култура и да  осигури основа за стартиращи компании. Няколко други продукта, които са създадени в C-Lab също ще бъдат показани на CES 2017, сред тях са компактния принтер Mangoslab, който отпечатва бележки от смартфон записки и Welt, умен фитнес колан.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

American Express се бори с пластмасата в океаните

Изработват карти с отпадъци от океана

American Express се бори с пластмасата в океаните

Въпреки усилията да се справим с проблема с пластмасовите отпадъци, от изчистването на плаващата в океаните пластмаса за повторна употреба, до опаковките за еднократна употреба в магазините, нарастващият брой изображения на огромни плаващи острови от пластмаса, все още предстои много работа.

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

Безжични слушалки с Bluetooth 5.0 и съвременни функции

Firefly са съвместими с гласови асистенти и се зареждат бързо

През последните няколко години безжичните слушалки се превърнаха в потребност. Много от ранните технически неудобства, като например непостоянното сдвояване, вече са решени и сега се предлагат множество наистина прилични безжични опции за слушалки. Компанията от Хонг Конг, Jabees вече стартира първата си кампания в Kickstarter, приемайки поръчки за новите си безжични слушалки, наречени Firefly.

Откриват технологичен център за деца в столицата (ГАЛЕРИЯ)

На 23 юни в София Тех Парк отваря врати TechnoMagicLand - интерактивен технологичен център за деца и младежи, където ученици, преподаватели и родители ще имат възможност да опознаят науката и технологиите отблизо и да си отговорят на тези и още много въпроси.