Снимки

Дедесарска схема най-вероятно е довела до шесторното убийство в Нови Искър. Това е и основната версия, по която работят в момента разследващите, съобщиха пред журналисти шефът на следствието Борислав Сарафов и главсекът на МВР Младен Маринов.

Ден след бяха открити жертвите на масовия разстрел, на Икономическа полиция е възло Убитите Кети и Неделчо. жена пълна проверка на търговската дейност на една от жертвите – 41-годишният Неделчо Юнаков. Останалите загинали са 19-годишният му син Георги Юнаков, 16-годишната му доведена дъщеря Нанси Иванова, 18-годишният й приятел Боби Иванов, както и 72-годишната тъща на Неделчо – Еленка. Последната открита жертва на масовия разстрел е втората съпруга на Юнаков – Кети Кюхова. Тялото на жената бе намерено във вторник през нощта в гориста местност, близо до Нови Искър. Близо до трупа бе открит и семейният автомобил, който бе пуснат за издирване предната нощ от полицията.

Според съседи на фамилията Неделчо се занимавал ремонт на автомобили и тирове. Проверка на „Монитор“ в Търговския регистър обаче показа, че

Юнаков е бил собственик на дружество,

регистрирано като строителна фирма. През късната есен на 2012 г. мъжът придобива 100% от дяловете на „Бау Консултинг“, които обаче 8 месеца по-късно продава на друг човек. Самата фирма пък е сменяла собствеността си три пъти за последните 4 години.

Нанси и гаджето й Боби.

„Основно проверяваме дейността на убития Неделчо Юнаков, тъй като имаме информация, че той се е занимавал с кухи фирми за ДДС. Установяваме и начина, по който е придобит имотът - кои са бившите му собственици и какви са били взаимоотношенията с тях. Всички факти и обстоятелства са важни за нас, но основно работим по дейността на убития“, обясни Маринов.

Избитото семейство в Нови Искър се е нанесло в къщата, където се е разиграла трагедията, преди само 8 месеца. Имотът е купен заедно с още една сграда, хангар и парцел през април за сумата от 127 000 лева, показа проверка на "Монитор". Покупката е направена от убитите Неделчо и Кети.

Търговските дейности на втората съпруга на Неделчо

също са обвити в мистерия

Преди години тя създала фирма - „Деви Ке“ заедно с още две жени. Дружеството е регистрирано на адрес в столичния квартал „Люлин“. Проверка на „Монитор“ показа, че апартаментът преди години е бил собственост на друга от съдружничките във фирмата – Десислава Спасова. Именно заради дълг на последната в момента върху дяловете на „Деви Ке“ има наложен запор. Десислава и Кети пък били съседки и живеели врата срещу врта в „Люлин“. Убитата, дъщеря й Нанси и майка й Елена живели заедно в апартамент в бл. 619 в столичния жк „Люлин“ преди десетина години, разказа пред „Монитор“ техен съсед. Мъжът ги описа като обикновени хора, не личало да са с възможности. Комшията бе категоричен, че Кети не се е женила и в блока не са виждали там да живее бащата на Нанси. Кети била приятелка с живеещата в отсрещния апартамент Десислава Спасова. Жената се развела и отглеждала сама сина си Вилиан.

Съседите от входа никога не са чували двете жени да имат обща фирма и са категорични, че никой от апартаментите им никога не е бил действащ офис. Хората не можаха да си спомнят с какво са се занимавали двете жени, нито пък какви са били професиите им. Те обаче си спомниха, че

продали жилищата си горе-долу по едно и също време

и дори че последвали препродажби. Никой не знае къде са отишли да живеят. Сега в апартамента на Кети живее самотна жена, а в този на Деси – семейство. По документи обаче жилището се води собственост на мъж, чийто съдружник пък е свързан с дружества, собственост на панамски офшорки. Засега обаче търговската дейност на Кети публично не се свързва с разстрела на фамилията.

„Категорично става въпрос за убийство, правят се балистични експертизи, за да се установи с какво оръжие е стреляно и дали е само едно. Част от убитите са застреляни в гръб“, обяви директорът на Националното следствие Борислав Сарафов. Той допълни, че тепърва ще се изяснява кой от убитите е застрелян пръв. Проверява се и дали Кети е била качена насилствено в джипа и откарана в гористата местност, където бе открито тялото й.

Крадец, който се е крил в имот в близост на къщата на ужасите, е бил заловен в нощта на шесторното убийство в Нови Искър, научи "Монитор". Обирджията бил спипан от бизнесмен, който го забелязал в имота си и веднага се обадил на полицията. Униформените дошли и го прибрали. Все още обаче няма официални данни крадецът да е свързан с масовото покушение. Не се съобщава също така дали има дори и малки подозрения, че той може да е жестокия килър. В същата вечер още една къща в Нови Искър е била разбита.

В сряда сутринта бе възобновен огледът в къщата на ужасите в Нови Искър, в която бяха открити пет трупа. Първият оглед на мястото на касапницата е приключил в 3,30 часа през нощта, а вторият трябваше да бъде извършен на дневна светлина. Междувременно

бе открит още един труп в гората

Освен това стана ясно, че Георги - синът на Неделчо, е имал разрешително за оръжие, което получил преди няколко месеца. Имал газов пистолет. От полицията казват, че е твърде рано, за да се изключи каквато и да е версия за случилото се в къщата. Вероятно от шума от пиратки и всякаква пиротехника не се е разбрало какво е станало. Синът на Неделчо-Георги, работел като санитар в лудницата в Курило.

Шестата жертва на серийния убиец, избил цяло семейство в Нови искър – Кети Николова, която се издирваше от полицията, също e била застреляна. Трупът на 44-годишната жена беше намерен в късно вечерта в сряда. Тялото е хвърлено в кладенец в гората на вилната зона Ранова нива, на метри от паметната плоча на сестрите партизанки Вяра и Надежда, на чието име са кръстени улици в квартал „Изгрев“. Дотам жената е била закарана със семейния джип БМВ X5 с номер СВ4153КВ, който също се издирваше. След назначените експертизи трябва да се установи дали Кети е убита в семейната къща, където бяха открити във вторник следобед петте трупа, или е гръмната в колата, а след това убиецът се е отървал от тялото в кладенеца. Стана ясно още, че е намерен джипът на семейството. Стъклото до шофьорското място е счупено, на негово място има найлон. В близост до автомобила журналисти намериха тефтерче, в което са написани задължения – сметки за ток, към мобилни оператори. Не е ясно на кого е това тефтерче. В него обаче е споменато и името на Неделчо.

След двата огледа, продължили над 18 часа, се установи, че труповете на жертвите са били местени в различни стаи в къщата на ул. „Лозенски дол“ номер 5, с което извършителят вероятно е искал да заблуди разследващите. Той е бърсал кръвта от пода, защото на мястото е намерена кофа с вода, в която имало кръв и парцал, разказа пенсионираният полицай от Второ РПУ в София Йордан Кръстанов. Мъжът е бил едно от поемните лица при огледа в дома с масовия гроб и е станал свидетел на всички действия на следователите. В двуетажната къща са намерени телата на бащата Неделчо Юнаков, на 19-годишния му син Георги, на доведената му дъщеря Нанси на 16 г., на гаджето й Боби, на тъщата, както и на немската овчарка на семейството.

Колата на семейството бе открита в гориста местност.

Тефтерчето на Кети Кюхова.

 

Юнаков е родом от Сапарева баня

Убитият в къщата на ужасите в Нови Искър Неделчо Юнаков е родом от Сапарева баня. Мъжът всъщност е роден в болницата в Дупница, но е живял с родителите си в курортния град. Там е завършил СПТУ по туризъм и лека промишленост. Малко след това се преместил да живее в София, като започнал работа като автомонтьор, разказаха познати на семейството.
              Неделчо се занимавал с ремонт на тирове.
            
Неделчо има по-голяма сестра и по-малък брат. Баща им Георги е починал преди доста години, а в Сапарева баня казват, че бил виртуозен пианист. Въпреки че живеел в столицата, Неделчо често си идвал в наследствената къща в Сапарева баня, останала от баба му и дядо му. Преди 2 г. я продал на своя съученик и близък приятел Любомир Дуков. След това продължил да си идва в родния дом, като гостува вече на новия собственик.

Съседи не допускат близък на семейството да е извършил жестокото шесторно убийство. Казват, че не са чували за някакви семейни разправии или конфликти. Подозират, че това е дело на външен човек, след като е застреляно и домашното куче. 

 

Майката на убития Боби: Някой затвори телефона на сина ми 

Обадих се на сина си в 12:10 на Нова година и някой ми затвори. След това вече телефонът му беше изключен. Това разказа Стефка, майка на убития в Нови Искър Боби.

"Синът ми е убит професионално с един куршум между очите и два или три в тялото. Бащата на Нанси е прострелян над 10 пъти", разказа майката на Боби. Синът й трябвало да е на новогодишно парти при приятел, но в последния момент променил плановете си, без да уведоми семейството си. Убиецът е професионалист и дори е почистил в къщата, обясни пък бабата на момчето Корнелия.

„Ние го търсим непрекъснато след Нова година. Въртехме, въртехме, аз през 15-20 минути въртя на трите телефона – на Боби, на Нанси и на Кети. Тя (сочи майката на Боби – б.а.) върти също, дават извън обхват или изключен и дъщерята ходи първо да търси там, но не знаем точно къщата“, разказа през сълзи бабата на Боби. И двете жени обясниха, че полицията не им дава информация за случая. Според тях причина за зверското убийство са родителите на Нанси, които те не познавали.
 
 
 
 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини