Снимки

Клиентите могат да се възползват от по-ниски такси при плащане на вноска за кредит с биткойн валута. Това съобщи за „Монитор“ Ивелин Камбуров, финансов директор и член на УС на Credissimo. По думите му за разлика от традиционните платежни средства, където се дължи фиксирана такса, при плащанията с децентрализирани валути, потребителите могат да изберат значително по-ниска сума за обработка на транзакцията. По този начин,

можем да платим както 10 стотинки, така и 10 лева  

- всичко зависи от сумата, която желаем да изпратим, и от периода, за който искаме да бъде обработена транзакцията.
Както „Монитор“ вече писа, българите имат възможност да погасяват заемите си с биткойн валута. Още на втория ден след пускането на новия платежен метод финансовата институция, интегрирала нововъведението, получава първото плащане с криптовалутата. Още през първия месец над 20 потребители се възползват от иновативния начин за погасяване на задължения. Данните пък показват, че  биткойн е предпочитан платежен инструмент от мъже на възраст между 25 и 34 години, които са предимно с висше образование, технологично ориентирани и живеят в големи населени места в страната.
„Предимствата на криптовалутите в сравнение с традиционните и наложени платежни методи са много. На първо място всички извършвани преводи са със 

значително по-ниски такси

съпоставени с разплащанията чрез ПОС или с банков превод. Потребителите нямат разходи по поддръжката на цифров портфейл, докато традиционните финансови институции начисляват годишни такси за всяка банкова сметка“, разясни Камбуров.
Другото ключово предимство на този тип валута е, че предоставя възможност за моментална обработка на плащанията по всяко време. Така, дори падежът на вноската да е в почивен ден или през уикенда, клиентите могат да извършат превод.
Разплащанията с биткойн валута са напълно прозрачни както за потребителите, така и за търговците. Това предотвратява риска от нежелани или скрити такси, който съществува при утвърдените разплащателни методи. Транзакциите се извършват, 

без да се предоставя лична информация 

и от двете страни, което създава 100% защита на данните.
За да погаси вноската си с новото платежно средство, потребителят трябва да посети сайта на компанията, да избере плащане с Биткойн и да въведе сумата в лева. След това зададената стойност автоматично се превалутира и системата изтегля необходимите средства. Така, платената сума остава фиксирана в лева към момента на извършване на превода и не се влияе от промените в курса на биткойн. 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Проверяват всяка година качеството на хотелите и кръчмите

Хотелите и кръчмите, които притежават етикет за качество, ще бъдат подложени на ежегодни проверки. Това предвиждат новите промени в Закона за туризма, публикувани за обществено обсъждане. Предложението идва по-малко от месец след обнародването на последните приети корекции в същия нормативен документ.

ЕК задължи „Газпром“ да позволи конкуренти цени за Централна и Източна Европа

Европейската комисия прие решение, с което налага на „Газпром“ редица задължения, с които се отстраняват изразените от Комисията опасения по отношение на конкуренцията и се позволява свободният пренос на газ на конкурентни цени на пазарите на газ в Централна и Източна Европа в полза на европейските потребители и предприятия, съобщиха от ЕК.

България свободна от класическата чума по свинете

Световната организация за здравеопазване на животните (OIE) официално призна България като държава, „свободна от класическа чума по свинете“. Това става по време на Генералната сесия на организацията, която се провежда тази седмица в Париж, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).