Човек на Сашо Дончев брани псевдоеколозите за Натура 2000

Човек на Сашо Дончев брани псевдоеколозите за Натура 2000

Човек на газовия барон Сашо Дончев, който се изявява и като шеф на Българската стопанска камара, брани присъдружните на олигархията псевдоеколози по време на спор кой трябва да управлява зоните, попадащи в Натура 2000.

За привидно странната симбиоза между уж бизнесорганизацията, оглавявана от Дончев и представящите се за зелени НПО-та, съобщават от Националната асоциация „Българско Черноморие“. В отворено писмо обаче от организацията напомнят, че всъщност Дончев публично е заявявал подкрепата си към катастрофиралата на изборите коалиция между ПП ,,Зелените’’, ПП ,, Да България’’ и ПП,, Деос’’, така че странното поведение на представителката на БСК може да бъде обяснено с тези факти.

Необичйната сценка се е разиграла в четвъртък, когато в МОСВ е била проведеха поредната работна среща за обсъждане подходи за управление на зоните НАТУРА 2000. По врме на тези дебати представителката на БСК изненадва присъстващите с крайно зелено изказване. Становището й толкова изненадва участниците в работната група, че думите й провокират друг член на работната група да попита, дали БСК си е сменила устава и вече е радикално зелено НПО. В своето изявление представителя на БСК, нямаше и дума за включване в управлението на членове на БСК, развиващи своята дейност в зони НАТУРА 2000. Точно обратно, изказването акцентира върху абсолютизирането на държавната власт, пише в писмото на НАБЧ.

От асоциацията настояват БСК да отговори дали нейните членовете знаят, че техен оторизиран представител, изказва тези свързани с биоразнообразието внушения, които съдържат в себе си идеи за национализация. От НАБЧ искат да знаят и дали това становище дали е внушено от г-н Сашо Дончев или е съгласувано с управителния съвет на БСК?

„Ако първото е вярно, то може ли да се приеме, че г-н Дончев се опитва да използва най-старата (след 1989 г.), работодателска организация за свои лични политически пристрастия, с цел подмяна на легитимно избраните власти с непредставени в парламента политически партии плюс любими НПО, без да бъдат проведени парламентарни избори? Ако второто е вярно, то тогава БСК няма място в националния съвет за тристранно сътрудничество (Министерски съвет, работодателски организации и профсъюзи)“, категорични са от НАБЧ.

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.