Лекуват образувания в гърдата без операция

В университетската болница по ендокринология в София

Лекуват образувания в гърдата без операция

Доброкачествнени образувания на гърдата лекуват в Универснитетската болница по ендокринология в София. Терапията е напълно безплатна и ефикасна при фиброаденом на млечната жлеза, съобщиха от лечебното заведение. Новият метод се прилага от екипа на проф. Русанка Ковачева, която започва да приема за лечението жени, на които вече е поставена диагнозата.

Новият метод е основан на ехотерапията, която използва високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU). Той се фокусира върху фиброаденома и чрез нагряване намалява обема на изменената тъкан.

Според мнението на лекари едно от основните му преимущества е, че той не засягах здравите тъкани около нея. След спирането на облъчването доброкачественото образувание става по-малко във времето.

20 жени с фиброаденом на гърдата ще бъдат лекувани безплатно с авангардния метод.

„Фиброаденомът е най-честото доброкачествено образувание в гърдите, като тази диагнозата се среща при около 10% от жените. Тази терапия е реална алтернатива на оперативната интервенция и е много по-щадяща за пациентите. Моят опит с новаторската технология показа много висока ефективност - при еднократно лечение, обемът на фиброаденома намалява със 72,5% на първата година и със 77,5% две години след лечението. При двукратно лечение, намалението на обема достига до 90,5% на втората година. Затова възможността българските пациенти да имат достъп и то напълно безплатно до тази терапия е прекрасна новина.“ – сподели проф. д-р Русанка Ковачева.

 

Назад

КОМЕНТАРИ

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.