Снимки

Според някой, Google Glass е устройство, което е изпреварило времето си и широката общественост просто не е готова за него, а за други е скъпо устройство, което решава проблем, който никой, никога не е имал. Google Glass повдигна въпроса за неприкосновеността на личния живот, а ранните притежатели бързо бяха определени като "Glassholes", което заклейми устройството публично.

 

През 2015 г. програмата Google Glass Explorer изчезна и устройството бе спряно от продажба. Официално бе обещано, че бъдещите версии на Glass ще се появят отново.

Google Glass се завръща и този път изглежда, че има много по-полезна цел, компаниите. През последните две години Glass работи с различни компании, за да намери начини за включване на устройството в широк спектър от фирми.
Компанията сега отново пуска в продажба устройството, като Glass Enterprise Edition. Хардуерът е подобрен, живота на батерията е удължен, фотоапаратът е модернизиран и целият дизайн е преосмислен.

AGCO, една от компаниите, които използват Glass Enterprise Edition, намали производственото време с 25%, като включи устростото в производствените си линии. Служителите могат незабавно да получат достъп до списъци за проверка, ръководства с инструкции и да изготвят отчети много по-ефективно, използвайки Google Glass.
”Служителите работят по-интелигентно, по-бързо и по-безопасно, защото разполагат с информацията, от която се нуждаят, точно пред очите им", казва Пеги Гулик, директор "Подобряване на бизнес процесите" в AGCO.


DHL също използва Glass за ускоряване на процесите за доставки. Glass може незабавно да предостави информация за местоположението на пратка в склада, да препоръча най-добрия път за доставка и да направи работата по-ефективна. DHL казва, че Glass е увеличило ефективността на при доставки с 15%.

Glass също се използва от лекарите за повишаване на производителността, както и компания специализирана в предоставянето на мобилни решения за слепи хора или хора с нарушено зрение.

Очилата с добавена реалност никога не се наричани елегантно устройство в публичното пространство, но в професионалната или промишлена среда се оказват невероятно полезни. Премахвайки моментните снимки и проверката на имейли, уредът се използва за подобряване на работните процеси, улеснявайки хората да вършат работата си. Google Glass се завръща.

Вижте как Boeing използва Google Glass в производствения процес.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Трактор с автономно управление

Роботизитаните трактори на Yanmar се управляват от разстояние

Вече има автономни автомобили, автономни камиони и автономни автобуси, а сега производителят на дизелови двигатели от Осака, Yanmar представи нова линия от роботизирани трактори.

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израел с интелигентен танк

Merkava Mk 4 Barak използва изкуствен интелект

Израелските отбранителни сили (Israeli Defence Force) въведоха изкуствен интелект (AI) в бронираните бойни машини с най-новия вариант на своя основния боен танк.

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.