Снимки

Остро замириса на страх от редакцията на вестник „Капитал”. Флагманът на фабриката за фалшиви новини дори вече не се опитва да преформулира опорните точки на своя олигархичен собственик Иво Прокопиев под формата на статии, а направо разпространява истеричните му крясъци като редакционни коментари. Уплашени от поредния случай, в който биват посочени като източник на фалшиви новини, от „Капитал” в пряк текст започнаха да лъжат по адрес на Делян Пеевски и изданията му „Телеграф”, „Монитор”, „Политика” и Агенция Монитор.

Причината е, че ние първи разкрихме фабриката за фалшиви новини. Вместо да се опитват д а говорят глупости за огледална защита, в „Капитал” по-добре да си разгледат архива и тогава да видим кой кого. Ето например „Телеграф” е описал на страниците си как Прокопиев на скромната възраст от 23 години за една нощ от репортер става олигарх още през далечната 2010 година. Доста години по-късно, подразнени от поредицата наши разкрития, специалните ни приложения и дори книгите, които написахме, Прокопиев и ортаците му се опитаха да лепнат този етикет на нашия издател. На фалшивите новини нашата издателска група обяви война в началото на 2017 година. Това напълно побърка медиите и НПО-тата на олигархията, които чак сега посмяха да заговорят на тема „фалшиви новини”. Ние не претендираме да твърдим от името на други каква защита водят и дали тя е огледална. Претендираме обаче да казваме постоянно истината. И в миналото, и в настоящето, и в бъдещето. Колкото и да му се иска на Прокопиев да пренапише миналото, това е невъзможно. Миналото не може да се промени. Може само да му се отмени давностният срок.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Директор в US фирмата BGR Government Affairs: Ние защитаваме интересите на Пеевски

В понеделник Огнян Стефанов – агент Академик, сътвори поредната фалшива новина по адрес на депутата и наш издател Делян Пеевски, като в списвания от него сайт „Фрогнюз“ манипулативно се твърдеше, че министър Николина Ангелкова отишла в САЩ да ходатайства за Пеевски по измислената жалба, която БГ Мадоф Цветан Василев внесе срещу него по закона „Магнитски“. Според агента от ДС Ангелкова била платила „1 млн. долара да спасява Пеевски в САЩ“.

Порой с фалшиви новини срещу Пеевски

Депутатът и наш издател Делян Пеевски продължава да е обект на фалшиви новини по всевъзможни теми, като името му се намесва без никаква причина и дори елементарна логика във всички актуални теми само и само да се поддържа ежедневния норматив от манипулации по негов адрес. Пореден пример дават от сателитния на кръга „Капитал“ сайт „Офнюз“ в манипулативно поднесения уж „шегаджийски“ обзор на реакциите от пороя, който се изля в София в понеделник.