Снимки

Още през 2013 г., компанията Aqua Design Innovations, представи домашна аквапонична система EcoQube C, която се възползва от естествените способности на рибите и растенията да филтрират водата и изисква минимална поддръжка.

Благодарение на успеха на EcoQube C, сега компанията набира средства за по-голяма и по-добра система, която има място за повече растения.
 

EcoQube C + е наследник на по-ранния модел аквариум на компанията, но използва същата аквапонична филтрираща система за отглеждане на растения и поддържаща на аквариума чист, без отлагания или нужда от смяна на филтъра. Системата разчита на симбиоза между рибите и растенията за пречистване на водата.


Когато потребителят храни рибите, те произвеждат богати на амоняк отпадъци. Този амоняк се разгражда на нитрати от бактерии във водата и се филтрира от корените на растенията, които абсорбират нитратите и филтрираната вода, без амоняк, се връща в аквариума.

Новият модел е с ширина 28.6 см, дълбочина 20.9 см и височина 57 см. Вместимостта от малко над 11литра е двойна в сравнение с тази на EcoQube C. Отгоре, вече има пет отделни отвора за растения, цветя и билки, а не само един. Другите функции включват вграден водопад и осветление с светодиоди, който може да се контролират от дистанционно управление.
Aqua Design Innovations се завърна в Kickstarter, за да финансира EcoQube C +, където предлага аквариума за предварителна поръка на цена от $ 99. Доставките се очаква да започнат през ноември 2018 г.

 

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.