Снимки

Биометричните системи за сигурност се превръща във все по-предпочитан вариант за технологичните компании, които искат да предложат спокойствие на своите служители, защото е по-трудно да се копира пръстов отпечатък отколкото да се открадне парола.

Fujitsu представи най-новия метод за отключване за Windows 10, чрез разпознаване на вените на дланта. Fujitsu работи върху този вид технологии повече от десетилетие, но сега в партньорство с Microsoft предлага сканиране на вените на дланта, като част от Windows Security Hello, технологията която позволява на потребителите да влезнат в Windows 10 посредтвом лицето си или пръстов отпечатък, ако компютърът им разполага с необходимия хардуер.
Сега сканирането на дланите се включва в списъка, въпреки че сканира вените, а не самите длани. Идеята е, че мрежа от вени на дланта е толкова оплетена и сложна, че е уникална за всеки човек.


Също така, е много по-трудно да се направи копие от вените на дланта, отколкото да се намери снимка на лицето на някого, което може да е достатъчно, за да се премине през определени методи за отключване с лице.
Fujitsu казва, че сканиращите вените устройства за лаптоп, които са само малко по-големи от пощенски марки, са много бързи и много точни. Всичко, което е необходимо е потребителя да задържат ръцете си точно над скенера и са директно в Windows, без да е необходима парола.

Технологията работи с насочени нагоре инфрачервени лъчи, които се отразяват с различна скорост в зависимост от това дали открива вени или не. Крайният резултат е изображение на дланта, на което вените са изобразени като черни линии, които сигурността вградена в Windows Hello, може да се използва за потвърждаване на самоличността на човек.
Деоксидираният хемоглобин във вените ги прави видими при инфрачервено сканиране, а кръвта трябва да се движи, за да може да работи системата, така че хакери не биха могли да използват отрязана ръка, за да влязат в компютъра с Windows 10 на някой друг.
Все повече фирми използват PalmSecure технология, която вече се предлагат и в Windows 10 Pro лаптопите от Fujitsu.

Няма информация за потребителска версия, но технологията вероятно ще бъде достъпна след време. В същото време други производители на хардуер продължават да експериментират с всички видове биометрични идентификации, за да заменят традиционната парола. Сърдечния ритъм, движението на устните и дори походката са някои от възможностите, които се разработват.

Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Измервателна ролетка с дисплей

Rollova измерва дължина

Измервателна ролетка с дисплей

В наши дни, всичко е повлияно от технологиите, включително измервателната ролетка. Rollova, е цифрова измервателна джаджа с OLED дисплей, която трябва само да се плъзне по повърхността или ръба, за да измери дължината им.

Технология предпазва незрящите от препятствия

WeWALK е съвременен бял бастун

Технология предпазва незрящите от препятствия

Белият бастун, с който потупват по земята, хората със зрителни нарушения е от голяма помощ за тях, но съществува ли възможност за подобряването му? Младите предприемачи от турската Young Guru Academy (YGA), изглежда, мислят точно така, и затова в партньорство с фирмата за електроника Vestel са създали високотехнологичния интелигентен бастун WeWALK.

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Personal Mover Concept оптимизира работния процес

Количката на BMW с приложения за летища и търговски центрове

Автомобилните фабрики представляват огромни помещения, изискващи работниците да изминават големи разстояния, докато извършват работата си. В фабриките на BMW, някои служители може да изминат до 12 км на ден, често пренасяйки различни части. Компанията проучва нов подход към мобилността на работното място, разработвайки персонално превозно средство, подобно на Segway, което позволява на служителите да се придвижват в завода.