Снимки

Производителят на компоненти Synaptics съобщи, че първият сензор за пръстови отпечатъци в самия дисплей вече е в масово производство. Новият сензор ще се вгражда в телефон, направен от един от петте най-големи производители в света и ще се появи през следващата година, което може да означава, че не всеки производител на телефони с Android ще премине към биометрична система с лицево разпознаване.

През тази година на производителите на смартфони премахнаха рамката на дисплея и преместиха сензорите за пръстови отпечатъци отзад на устройствата или ги премахнаха изцяло, както при iPhone X.
Сега изглежда, че технологията е достатъчно напреднала, за да позволи сензорът за пръстови отпечатъци да се върне в предната част на водещите модели през 2018. Работейки под дисплея, без да нарушава целостта на екрана. След като телефонът е отключен. сензорът за пръстови отпечатъци изчезва от екрана.
 

Synaptics казва, че новият сензор, Clear ID FS9500, работи с твърди и извити OLED дисплеи и предоставя незабавно отключване, което е по-бързо от триизмерното сканиране на лицето.

Скенерът за пръстови отпечатъци работи при ярка слънчева светлина и други „предизвикателни условия” според Synaptics, като процесът на отключване трябва да е много сигурен, ако някой производител вече е решил да интегрира Clear ID FS9500 в телефоните си. Сензорът може да сканира пръст или палец от всякакъв ъгъл и продължава да работи дори ако пръстите са студени, влажни или и двете.

Производителя, който ще използва сензора в един от своите смартфони през 2018, все още не известен. Но ако се има предвид, че технологията сега става известна, ще е малко вероятно да се появи в Samsung Galaxy S9 и S9 Plus, които се очаква да бъдат два от най-ранно представените модели през следващата година.

Synaptics и Qualcomm са тествали сензори за пръстови отпечатъци в дисплея през последните 12 месеца, но това е първият сензор, който влиза в масово производство и работи с настоящите устройства. Това означава по-голяма гъвкавост за производителите на мобилни устройства по отношение на дизайна им и без неудобно поставени сензори за пръстови отпечатъци, отзад на устройствата.

 
Коментари

Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментара под тази статия носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически. При съгласието Ви, ние ще създадем бисквитка на компютърът ви, която ще бъде запазена следващите 7 дни.

Подобни новини

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Роботи създават шедьоври на изкуството

Победителите от конкурсът по изобразително изкуство Robot Art са истински творци

Конкурсът по изобразително изкуство за роботи, Robot Art представлява забележителна комбинация от изкуство и технология, предизвикваща инженери да създават роботизирани системи, които изработват произведения на изкуството, използвайки четки и бои.

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Роботи за инспекция и поправка на самолетни двигатели

Двигателите на Rolls-Royce ще се поправят сами

Самолетните двигатели са сложни машини с много, труднодостъпни места, а за да работят добре, се изисква много време и поддръжка. В бъдеще, Rolls-Royce иска, тези задачи да може да бъдат изпълнявани от различни видове роботи, които да обикалят и преглеждат тези части на самолета и бързо да отстраняват проблемите още в зародиш.

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Музей на дигиталното изкуство отвори в Токио

Интерактивните цифрови творения правят посетителите част от изкуството в Mori Building Digital Art Museum

Нова, невероятно впечатляваща атракция отвори врати в Токио. Mori Building е домакин на описвания, като неповторим Музей на цифровото изкуство (Digital Art Museum). Вътре посетителите могат да се разхождат свободно през вдъхновяващи светлинни творби, които ги подтикват да се слеят с изкуството.